Wednesday, December 12, 2012

Novel best ~ "The Wedding Breaker"

novel nie novel yg the latest Mummy Ayu beli
semalam Mummy Ayu baca kat opis
jgn tak caya..1 hari jer abis dah
:-)
best sgt!!!!
nie yg nak share nie...

sinopsis kat belakang novel....
Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil

and of coz..
sinopsis versi Mummy Ayu...

Ariana Rose nie tetiba jer muncul kat wedding Adam & Juwita
ngaku dia dah pregnant anak Adam
emmm..
so...wedding call off..and Adam malu sgt

so..Adam cari Ariana..
nak kan penjelasan
sbb dia memang tak pernah kenal ngan Ariana
kenapa Ariana buat mcm tu?

and nak jadi cerita..
"something happen" (emm..kena la baca)
and yg "something happen" tu membuatkan Ariana benci gila kat Adam
but bagi Adam...."something happen" tu membuatkan dia tertarik pada Ariana
hingga ingin memiliki Ariana

mcm2 jadi..
Ariana larikan diri
Adam cuba cari
Adam berubah
dr seorang playboy kepada seorang yg mendalami agama
semuanya kerana Ariana

and.....akhir sekali
Adam & Ariana bertemu kembali
but..
mcm mana?
ok ke tak diaorang berdua?
emm
tu kena baca la..
apa pun..jalan cerita..memang best & menariks
tu yg Mummy Ayu boleh baca satu hari jer tu

No comments:

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno