Bag sekolah, alat tulis dan lain-lain ~ settle!!

destinasi berikutnya...
(sambung shopping lagi)
kitaorng gie kat area belakang The Store lama tu
tak tau la panggil jalan apa
tapi kedai deret2 tu..memang jual banyak bag
haraga pun berpatutan la gak
banding kat dlm shopping kompleks
and Mummy Ayu & adik beradik memang selalu bag kat situ dr kecik dulu
Ian..tetiba plak boleh pilih bag boboi boy...ok jer la
and 
Iris..tak payah suruh2...of coz princess,,,,
janji dua2 nak bag beroda

2 bag nie tak sampai RM 100
(bag Ian RM48 & bag Iris RM28)
kalau tak silap la
tu pun siap minta diskaun
tak tau la berapa .. sbb Daddy yg bayar
pas tu..
letak bag dlm keta..
jalan kaki sikit
gie the store plak....
Mummy Ayu punya idea la..
beli bag dulu, baru beli barang2 lain..kena ikut tema..he he he.. (Mummy yg over kan)
alat tulis
nie..Daddy yg pilih..
see..ada 4 ruler pendek (2 extra..Mummy simpan)
pembalut plastik..beli siap2..
pensil color..yg 24 batang.
.awal tahun jer..kalau tengah tahun esok hilang, Mummy beli yg 12 batang jer
pensil....pun beli extra
and..
yg tahan tu
Daddy siap belikan crayon..ok lagi la..
water color..darjah 1 mana pakai water color
bila Mummy cakap..Daddy kata..takpe..beli jer..
emm..ok...
set bag sekolah Ian
tak ikut tema sangat
beli apa g jumpa jer
(kalau jumpa yg ikut tema..beli lain)
bag ~ boboi boy
botol air ~ handy mandy
pencil box ~ transformers...
nasib Ian ok..
tapi budak yg sorang lagi nie
semua nak ikut tema
nasib tema dia memang senang jumpa..
bag sekolah ~ princess
botol air ~ princess
pencil box ~ princess
emm.suka la princess tu
:-)



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. permulaan sekolah mmg..eksaited ayu..mcm kite last year..ratusan gak habis..coz ibunya yg over..hehe..hepi anak nak skolah..tapi tahun ni..maybe kurang sikit la.beli mane yg perlu jer..coz bila dah skolah..dia dah pandai pegi koperasi beli stationary sendiri..apepun..good luck for ian & iris..hehe

    ReplyDelete
  2. samala sara,awal2 nak beg princes,dulu mula2 dia sekolah belikan beg princes,tapi zipnyer rosak,pastu adik ya belikan beg upin ipin..beg upin ipin elok lagi,tapi dah nama pun budak,semua nak baru je.......layankan je,tapi belum beli pun lagi....

    ReplyDelete
  3. first time anak nk masok skolah, eksaited ka mama nya. i pon teruja. :)

    ReplyDelete
  4. seronok layan anak-anak shopping kan....ermmm...yana tak habis shopping lagi...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...