Sedihnya....

baru kejab nie dapat tau
anak sorang kawan kat opis Mummy Ayu nie meninggal dunia
Al Fatihah....
anak dia nie..baru 6 bulan
and..sakit dah lama gak la..
since dia abis pantang tu..memang baby dia ada problem
and..disahkan..ada tumor kat kepala dia...mcm kanser lebih kurang..stage 4
and..memang doktor kata peluang untuk sembuh 30-40 % jer
dah operate..3 kali
tak leh nak buat kimo sbb baby bawah setahun..memang tak leh kimo
last 2week....Mummy Ayu ada gak gie melawat baby dia..
baby dia dah tak respon..just bergantung ngan mesin jer
time tu pun dah sedih sgt tengok...
tak tau nak capa apa..just cakap kat dia.be strong, tabah hadapi dugaan Allah
and..
yg buat Mummy Ayu lagi sedih..
anak dia nie lelaki...and atas dia..2 org kakak
so..nie kira anak lelaki pertama la.
tapi..
Allah Maha Berkuasa & Maha Mengetahui
Dia pinjamkan 6 bulan jer 
and...Dia lebih menyayangi arwah
jab lagi follow geng2 opis gie melawat..
mesti sedih...

* dikala kita sedang bergembira, ada orang yg sedang berduka

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. memang sedih... setiap kejadian ada hikmahnya... yang pasti juga dia (baby) menanti di pintu syurga kelak...

    ReplyDelete
  2. mmg sedih..harap familynya bersemangat kuat menghadapi dugaan dr Allah swt nie...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...