Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Monday, December 31, 2012

Happy new year!!!!!!!!!!!!!!

esok...tahun baru...
so....
cuti...new year public holiday
suka suka....
and to kengkawan semua
selamat tahun baru!!!
and happy holiday!!
Mummy Ayu plak akan sambung cuti 2 hari lagi
sbb nak uruskan Ian & Iris sekolah
Jumaat baru keja...
kengkawan plak...ada yg cuti juga ker?


Happy birthday sis!!

hari nie....selain dr hari terakhir dlm setiap tahun
hari nie juga adalah birthday my sis....

birthday dia lain yg lain
sebab...last day of the year kan....
and my sis Angah nie pun mcm Ayah
susah nak amik gambar
so....memang gambar dia tak banyak
nie pun Mummy Ayu cilok dlm FB dia
tahun nie..dia sambut buzzday dia dlm pantang
sbb baru dpt baby kan..
yup..my sis yg baru bersalin tu
so..maybe celebrate sikit2 jer la malam nati
and celebrate makan makanan dlm pantang...boleh?
he he he
apa pun...
to my sis...
Happy birthday
semoga panjang umur, murah rezeki,
sihat & happy selalu..
disamping 3 hero (hubby & 2 boys)
+++++++++++++++++++

Suprise birthday untuk Ibu....

lepas settle urusan pendaftaran sekolah Ian
Mummy Ayu...rushing balik rumah Ibu..hantar Wani jab
than terus balik rumah...
sbb nak prepare kan suprise untuk Ibu
plan dr minggu lepas lagi....
and ramai gak geng2 komplotnya....
mula2....birthday key.....
emmm..Ibu memang suka red velvet
nak order kat kawan2 diblog or FB..semuanya duduk area KL
so..susah la
last2..minta adik ipar.(wife ewan)
dia kan pandai baling nie
and siap request..nak RV
ok..settle!!
than..nak pulut kuning..alamak!
Mummy Ayu mana reti buat pulut kuning
tanya Angah (my sis yg dlm pantang tu) dia pun tak tau
so...last option..minta tolong jiran kat rumah Ibu tu..Cik Mimah
ngan Cik Mimah nie memang dah biasa...
so..minta tolong dia masakkan pulut kuning..and mee goreng (mee goreng dia cedap)
jumaat malam...kuar gie beli bahan2....ckp ngan Ibu nak gie top up ngan Wani...
tapi sampai 1 jam
of coz balik tu Ibu tertanya2.jenuh la cover...
gie beli barang....hantar balik rumah Mummy Ayu..ayam untuk rendang
hantar rumah cik mimah.untuk pulut & mee
than baru balik..
the day....sabtu..
balik dr sekolah Ian..Mummy Ayu masak rendang ayam
sambil masak nasi goreng jer.for lunch..
Ewan & Lyla sampai..bawak kek..cun..
than sempat lagi buat menu sampingan popia crab & popia sayur
and hasilnya.....
menu kami..
kek RV by Lyla
pulut kuning..by Cik Mimah
deco by Lyla
rendang ayam by Mummy Ayu
mee goreng by Cik Mimah
popia sayur & popia crab by Mummy Ayu
and help by Lyla..
see.....meletop2 while goreng popia crab tu
and..the presents..
ok...Ibu ada kat rumah
emmm????
minta Ira bawak kuar Ibu..while Mummy Ayu & lain2..
siap2 kan meja semua
and Ibu balik...SUPRISE!!!
Ibu cakap dia dah agak
but ingat just kek & hadiah
tak sangka siap ada pulut kuning bagai
he he he..
siap ngan jiran lagi ajak komplot..
seronok la dpt suprise kan Ibu
Ibu with cucu2...tersepit Iris diapit ngan 2 hero
Ibu...cutting the pulut kuning
Ibu...cake cutting
bukan main lagi Iris & Qiqi tunggu
Ayah . main suap2 plak ngan Ibu
and sesi kasi hadiah
and..
of coz from Mummy Ayu
Happy birthday Ibu!!!
and....
syukur alhamdulillah.semuany bejalan dgn lancar
and..tq semua yg sudi berkomplot
:-)
aik...Iris......tak abis lagi mamam RV?

Daftar Ian darjah 1 sabtu lepas

sabtu lepas..
bangun pagi2 sbb nak kena gie sekolah Ian ..
uruskan pendaftaran sekolah Ian
dlm surat kata kul 8.00 - 8.30 am pendaftaran 
kul 9 taklimat
sekali....
kul 9.20 mcm tu baru start
penat & panas jer tunggu
sabar jer la...
nasib kejab jer taklimat
than terus ke kelas...
untuk sesi pendaftaran & pembayaran yuran
Ian punya senarai nama kelas..
sekolah tu ada 2 kelas jer drajah 1
Ian kelas 1 mercury
see..nama Ian no. 18 ....
and Ian dlm kelas..
sampai2 jer Cikgu kelas check kehadiran murid2..
and kasi name tag
masa daftar dulu..
and spt yg cerita hari tu..Ian rumah kuning
and Ian langsung tak takut
maybe sbb Mummy Ayu ada kot
nanti 1st ..tak tau la
see...siap posing2 lagi
relax jer
and dlm kelas tu....Mummy Ayu sorang jer yg dok snap sana, snap sini
sowie la yer..saya nie blogger
he he he
Ian & Iris..
dlm kelas Ian
Iris.amik feel ker?
3 of us.....hari tu Mummy Ayu sorang jer
sbb Daddy keja..busy sampai new year
tapi nanti 1st Ian & Iris sekolah...baru Daddy cuti
Mummy Ayu & hero Mummy....
kejab jer dah dekat 7 tahun berlalu
rasanya baru jer lagi peluk Ian masa baby
(mula nak emo nie)
and..tq to my sis Wani sbb sanggup bangun pagi & temankan Mummy Ayu
plus Wani ada pengalaman kat seklah nie
dulu Wani & Amie pernah sekolah kat sini
kira senior la
and Wanie & Amie..sekolah yg sama.kat sebelah sekolah Ian..sekolah menengah
pas dah settle dlm kelas..
Mummy Ayu turun gie beli buku
emm...hero..relax jer
wait & see...1st day nanti
dah la..Ian kena ngan Daddy
sbb Mummy kena handle Iris & Qiqi kat tadika
and..last but not least
posing2 kat tempat perhimpunan....
dah settle..kami pun baliks...
meneruskan misi rahsia kami
emm..tunggu..will update later!

Today..last day..

salam and morning kengkawan semua!!
selamat hari isnin
and hari nie..
hari terakhir dalam tahun 2012
sekejab jer rasanya 1 tahun dah berlalu...
and esok..dah tahun baru
emm...
apa plak azam tahun baru kita yer???

Saturday, December 29, 2012

Happy birthday untuk wanita yang paling kami sayangi.............

salam and morning kengkawan..
entry dihujung minggu..
tapi entry nie lain dr yg lain
sbb...entry nie khas untuk wanita yg paaaallllllliiiiiiinngggg
 Mummy Ayu..
sayangi, 
kasihi,
cintai,
hormati,
sanjungi,
pendek kata..
pujaan hati la
kerana
wanita ni la yg melahirkan Mummy Ayu
membesarkan, mendidik, menjaga, membelai, menyayangi Mummy Ayu
sejak dlm kandungan lagi hingga la ke saat nie 
tanpa wanita ini...siapa la Mummy Ayu
so.......
Ibu..this one for you!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ibu.......
Along nak ucapkan Selamat ulangtahun kelahiran Ibu yg ke 50 tahun..tahun nie
Along doakan Ibu dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki,
sentiasa sihat & gembira disamping kami...
semoga apa yg Ibu hajati..tecapai
semoga Ibu sentiasa dirahmati Allah
dan semoga Ibu jadi Ibu & Tok Umi yg sempoi dan sgt memahami....sampai bila2...
Along sayang sangat Ibu
(Ibu tau kan..??)
Along hormati & sgt kagumi Ibu
dan
Along sgt hargai segala pengorbanan Ibu
selama ini...
and..sejak Along jadi Mummy
rasanya Along lebih memahami betapa beratnya tanggungjawab Ibu
and Along cuba sedaya upaya untuk sentiasa berada di sisi Ibu
dalam suka, dalam duka, dalam gelak ketawa ataupun dalam titisan air mata
and Along nak Ibu tau (walaupun Ibu dah tau)..
Along akan sentiasa berada disisi Ibu......sampai bila-bila
Ibu la segala-galanya untuk Along
Along sayang Ibu sangat!!!
sayang sangat tau!!
muah muah!!
harap Ibu suka & enjoy hari nie
(harap2 suprise kami menjadi la...will update minggu depan key)

to kengkawan...happy weekend!!!!

Friday, December 28, 2012

Daftar Iris tadika hari nie...

okay..update pasal daftar Iris tadika hari nie
(skip satu cerita..but will update kemudian sbb pic dlm hp my sis)
hari nie kena uruskan pendaftaran tadika Iris
semalam petang baru tau
so.kelam kabut gak la sms ngan boss & adik yg gantikan Mummy Ayu tu
sowie sgt kat diaorang sbb last minit kan
tak hantar daftar..tak best la
nasib baik boss hari haft day jer kat opis..
petang dia da function kat luar
so....borang Iris & Qiqi..kena uruskan 2 org la
sbb Ibu Qiqi..Angah....dalam pantang kan
bersemangat lagi Iris bangun pagi nie..nak school
kami lambat sikit
but...nasib baik org tak ramai
Iris.....posing2 kat tadika baru
suka dua2 org sbb kat sini banyak mainan
and diaorang sibuk main dah kat situ masa Mummy Ayu uruskan pendaftaran
Iris...Mummy Ayu hantar kat tadika Kemas jer
sbb..
dekat ngan rumah
so..kalau Tok Abah tak leh amik (kadang2)....Tok Umi boleh amik jalan kaki jer..
and
tadika nie ada banyak beri penekanan pd agama (tadika Ian dulu tu kurang la)

balik dr daftar.
kami ada misi...
v
v
v
misi apa?
misi mencari baju sekolah tadika Iris & Qiqi
sbb cikgu kat tadika tu pun kata..
baju uniform better beli sendiri kat kedai
kalau tunggu kat sekolah..lambat
dia just kasi nama kedai & tempat
so..kami laju je ke Ampangan...
and nasib baik sgt.
ada ngam2 jer sepasang baju..size M untuk Iris & Qiqi
balik rumah..
apa lagi..........
posing2 time
Iris in her uniform..
ala tomei2.
aik...nie kenapa plak..
perasan tak Iris in her new looktu la cerita yg Mummy Ayu skip tu
(nanti update ek)
and nie Iris & Qiqi...
Iris tahun depan 5 tahun
Qiqi plak baru 4 tahun
tapi nampak Qiqi lagi besar & tinggi dr Iris kan?
emm...tak tau la mcm mana ragam diaorang minggu depan masa masuk tadika...

Thanks Nad!!!

semalam dpt sampul nie...
and.......dah leh agak dah dr sapa...
and betul tekaan Mummy Ayu
drp Nad
and isi dalamnya...
FM comel sempena birthday Zakwan & Nayli
comel sgt!!
tq so much Nad..sbb ingat kat Ayu
and love it!!
makin banyak la koleksi FM Mummy Ayu..
suka..suka!!!

Entertain budak 3 orang nie

25 hb lepas..PH christmas lepas
Mummy Ayu  bawak 3 orang budak bertuah nie gie main2 & makan..
baby masuk sepital sbb kena jaundis
so..my sis Angah pun masuk sekali la..jaga baby
and Mummy Ayu ngan Tok Umi..entertain budak2...
mana lagi tempat yg paling diaorang suka sekarang selain dr main game kat JJ
kami gie marry brown....
diaorang bertiga...laju jer masuk bilik bola tu
beli kid meals
dapat la jam nie sorang satu
pas tu..
main lagi
bebudak lain takde
just diaorang bertiga..lagi la seronok
pas dah main..kena makan plak....
seronok diaorang
pas dah main, dah makan..
kami ke destinasi yg berikutnya..
emmm..ke mana yer?

Daddy in Ho Chak! 8TV

ingat tak dulu...
Mummy Ayu buat entry pasal Daddy shooting untuk rancangan memasak cina...
Ho Chak!
siaran di 8TV
last week...show rancangan tu
and..Mummy Ayu memang la tak layan
tu pun Nad yg kasi tau
so...tanya Nad ada ulangan tak?
Nad kata..try cari kat Tonton
ada pun..tq Nad!!

Mummy Ayu memang tak pernah tgk show nie...
so..memang tak tau
dapat la tengk Daddy
dok cong ceng ngan pengaca cina nie
Daddy jadi sifu la..dia yg masak
pas Daddy kena rasa & komen
ha ha ha..
Daddy ckp Englis, pengacar tu cakap cina
pening gak layan
tapi kat tv maybe ada subtitle kot

apa pun..tq Nad sbb infornkan
kalu tak..sampai sudah Mummy Ayu tak tau