Persatuan Ibu Bapa & Guru (PIBG)

Alahai...
dr sekolah dulu...Mummy Ayu memang tak minat bab2 PIBG nie
ye la..time tu student kan
tapi Ayah Mummy Ayu ..memang aktif dlm PIBG sekolah kami..anak2 dia
dr zaman Mummy Ayu dulu
sampai la ke zaman adik bongsu Mummy Ayu nie
ayah Mummy Ayu jarang la miss mesyuarat PIBG nie
and..boleh dikatakan..
banyak gak jawatan yg pernah disandang & masih disandang
oleh Ayah Mummy Ayu

sekarang nie.....
ayah Mummy Ayu AJK biasa jer kat sekolah menengah adik Mummy Ayu
last 2 years...
ayah Mummy Ayu timbalan ker pengerusi kat sekolah Ian sekarang nie
(masa tu....adik Mummy Ayu sekolah kat situ kan
so..majoriti cikgu2 kat sekolah Ian tu kenal Ayah Mummy Ayu)
waktu zaman2 kitaorg dulu...
ayah Mummy Ayu pernah gak la pegang jawatan bendahari, pengerusi pun ada, timbalan pengerusi dll
setiausaha jer tak pernah dgr lagi la..
he he he..

and now..bila Ian dah mula bersekolah
turn Mummy Ayu & hubby plak la...
L
tak minat but kena gak la menjoinkan diri
untuk turut serta dlm proses persekolahan diaorang kan

so..1st mesyuarat PIBG yg bakal Mummy Ayu & hubby gie
(ataupun mungkin Mummy Ayu sorang jer kena gie)
pd 16 mac nie..hari sabtu

semalam Ian dah minta surat jawapan kehadiran mesyuarat nie
hari tu dah dapat kan?
so..malam tadi..Mummy Ayu pun isi la..
and diaorang minta usul/ cadangan untuk dibentangkan dlm mesyuarat PIBG tu nanti
nie la yg Mummy Ayu isikan..

tak nampak sgt kan...
meh copy
and...


boleh ker mcm nie?
Mummy Ayu pun tak tau nak tulis apa
but apa yg Mummy Ayu tulis nie....
memang betul..
sian tgk Ian ..hari2 dok bawak bag sekolah..berat..
Mummy Ayu yg tolong angkat hari2 pun kata berat..
dah la tu..buku yg dia bawak hari2..ada yg tak guna pun..
contohnya...
subjek BM, BI, Math..hari2 ada
satu subjek,,
ada buku teks, buku kerja & buku aktiviti
yg Mummy Ayu Nampak..diaorang selalu guna buku aktiviti jer
buku teks tu..tak tau la guna ker tak
buku kerja tu..lagi la..
nampak baru jer..and tak guna pun lagi so far (dah nak masuk bulan march dah ni)
buku tulis lagi....
plus buku2 sekolah KAFA lagi..
bayangkan..

BM, BI, Maths...3 buku 1 subjek x 3 = 9 buah buku dah
Agama pun hari2 kecuali hari jumaat..ada bahasa arab
buku agama ada 4 buah
9 + 4 = 13
kalau isnin, selasa...  + buku PJK .. 1buah
kalau rabu ... + buku sains.... 2 buah
kalau khamis.... + buku computer .. 1 buah
Jumaat ....takde agama, ganti ngan bahasa arab..  + 2 buah buku plus baju PJ
KAFA plak...hari2 kecuali rabu....hari2 kena + 4 – 8 buah buku lagi
emmm.....
purata..satu hari Ian kena bawa buku.....
lebih kurang 20 buah buku (buku teks, buku kerja, buku aktiviti, buku KAFA)
plus buku tulis..pun dalam 15 buah gak lebih kurang
berat kan?

Ian tu ok gak la..tinggi but kurus
ada tu..Mummy Ayu tgk..lagi kecik dr Ian
lagi kesian
tu yg Mummy Ayu belikan bag beroda jerk at Ian
senang dia tarik jer..cuma naik tangga la baru Ian kena angkat sikiot
and nasib baik kelas Ian tingkat 1 jer....
rasa2 nya
boleh dipertimbangkan tak cadangan Mummy Ayu nie???

p/s: dah mcm meluahkan perasaan plak entry nie
over ker Mummy Ayu?


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. mmg sokong dulu masa sekolah menengah pun selalu kitaorg borak2 naper pihak sekolah tak buat sekolah mcm kat luar negara..best jea ada loker sendiri

    ReplyDelete
  2. yana sokong..ian ada jugak tinggi & tough sikit kan..macam anak yana dahla kecik...memang dia tak larat angkat langsung beg dia tu...sadis btoi...masuk bulan ni dah 2 bag yana beli sebab dia pakai tarik je sume beg dia....mummy ayu debat btoi2 tau pasal tu...suruh kemukakan kat kementerian...hahahah...komen yana pulak dah macam luah perasaan...hihihih

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...