Sambutan Maulidur Rasul tadika Iris

sabtu lepas..
gigih la bangun pagi2....
siap2....
siap2 kan Ian & Iris....
and kami bertiga jer plus geng2 tadika Ian..
gie seremban 2..
ada sambutan maulidur rasul peringat Dun Kepayang (kalu tak silap la)
so..ada banyak gak tadika..yg gather2...join sama sambutan tu
mula2...Mummy Ayu ingat ada pertandingan mewarna plus ceramah agama jer
sekali...sampai2..kena beratur..standby nak berarak....
alahai....
Iris...with her kengkawan..
tapi yg tudung corak lain tu.tadika kemas gak, tapi dr taman or kawasan lain..
baju jer sama
see.....semua dah siap nak berark
time tu .....dlm kul 8 lebih la..
than mula la jalan...
mula2 semua dlm barisan..
lama2...semua dah bersepah2..
ada yg kena berdukung..
nasib baik Iris ok jer..
walaupun bising gak.bila nak sampai, penat, nak air la, nak kencing la
tapi dia still jalan..
Ian...ok jer.
Mummy..penat gak..tapi Iris jalan, Mummy pun..jalan jer la
ada la dlm 2 km kot
memang panas + penat + sakit kaki
air.ada bawak
kipas tangan pun nasib baik ada standby
sampai2 jer..kat dewan sekolah menengah..tempat majlis tu diadakan...
bebudak tadika...berkumpul kat kantin
di mana perpustakaan seremban..ada siapkan acara untuk diaorang
parents...suppose masuk dewan, ada ucapan plus ceramah
but..sbb dewan dah penuh..
Mummy Ayu lepak jer kat tepi kantin 
sambil tgk Ian & Iris
Iris pun mulanya tak nak duduk kat situ..
nak ngan Mummy..
sbb org ramai, dia penat...
nasib Abg Ian dia pun duduk sama
and tolong jagakan Iris
baru dia ok
Abang Ian dia sgt membantu & sgt caring hari tu
dia pegang Iris...
bila org tanya..kena angkat tangan, dia pun suruh Iris angkat tangan
rasa terharu la time tu
sbb terserlah sifat abang tu...pada Ian
alhamdulillah..
memang tu la niat Mummy Ayu nak anak sulung Mummy Ayu lelaki
so that dia boleh jaga adik dia
(bukan la perempuan tak reti jaga adik, but lelaki is lain kan)
harap2 sampai ke besar nanti la sifat tu..amin!
see....Ian & Iris ditengah2 kekanak tadika lain
mcm2 warna baju diaorang 
comel jer...
and diaorang dok leka layan nie.
ada puppet show
time nie..Iris dah ok ..
tak kisah pun Mummy ada ke tak

ramai gak la hari tu..
time tu....Mummy Ayu lari jab..gie amik makanana
and..tarik Ian & Iris...suap makan
abis dlm kul 10 lebih mcm tu...
so.balik jom!!!
goodies yg dpt hari tu..
dm bag ada air kotak, jelly, biskut & roti..dr tadika Iris
and..set alat tulis tu..dr perpustakaan seremban
suka la masing2 dapat...
balik....kepenatan masing2..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Wow! Stationery cars ngan princess!
    Mesti iris n ian suka ni :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...