Tak banyak kerja??

saja jer nak meluahkan perasaan kat sini
kat mana lagi nak luah kan...
kat sini jer la
hari tu...boleh plak ada sorang pegawai kat opis Mummy Ayu nie 
dia sound kat Mummy Ayu
"banyak mana sangat la keja Ayu"
boleh???
tak banyak keja ke Ayu???

meh nak kira jab...
banyak tak banyak keja Mummy Ayu
~ jawab tipon, sambungkan bos, amik msg kalu boss takde
~ faks...kena jaga mesin faks, rekod faks...
~ email boss...kena buka hari2...
tolong reply kan gak..kadang2...
~ hrmis boss....pun sama
~ jaga & arrange shedule boss....kejab tukar itu, kejab tukar nie
kena block tarikh nie, cancel itu, tunda ini...dll....pening!!!
~ taip surat ..memang jarang..kadang2 jer...
sbb boss kan..banyak dia suruh org jer
~ appointment ..... set kan app dgn sapa dia nak jumpa
or..kalau ada org nak jumpa dia
~ deal ngan driver boss..tentang pergerakan & jadual dia..every week..
belum masuk kalu ada pertukaran....
~ cuti & pergerakan dia...
~ failkan surat2 keluar masuk dia...
which is..banyaks giler...

dan macam2 lagi
mcm tu.tak banyak ker?

memang la..kadang2.nampak mcm tak busy
tapi.tak yah la sound mcm tu kan?
tapi nak buat mcm mana.
dia boss kecik
kena ..
sabar jer la banyak2....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. kalau saya pn geram or tnye mcm tu sis,
    xkan kite nak tunjuk kite buat kje.....kalau kje dr fizikal saje.
    xpela.kalau libat mental sekali tu yg kadang2..
    buat badan jadi penat..
    otak jangan cakap la..
    lantak la orang macam tu..sebenarnya dia jeles kot..
    len kali sis start buat kje ape2 report dia,,
    lame2 dia nyampah..xkcau dah..hahahaha..
    camtu jer nak ajar dia.

    ReplyDelete
  2. Kalu saya , pening gak dibuatnya andaikata kene gantikan kak ayu walau sehari
    Hanya yg pakar je bleh wat keje2 tu biar nmpk tersusun...takde kak ayu, mesti kucar kacir jadiknya
    Sabar je la kak...

    ReplyDelete
  3. gov kan ada fail meja..kan ada tugas hakiki..tu la tugas kita folo fail meja..mesti bos kecik ayu tu pakai pakaian seragam kan?

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...