Nuffnangku....

Allloooo...
selit jab cita pasal nuffnang
Mummy Ayu tak pernah cita pasal nuffnang kan?
emm..so hari nie nak story sikit
sebenarnya masa mula mula buat blog nie
tak tau pun pasal nuffnang
and tak add pun nuffnang
but after 1/2 tahun kot
baru join nuffnang
tu pun Net yg tolong
sbb Mummy Ayu tak tau
but bila dah add, belajar sikit-sikit
sekarang faham la jugak
and still dlm proses belajar gak
apa yg paling penting is status gliteri tu
tak add iklan lain
kecuali Nuffnang je
kira Mummy Ayu nie setia la
he he he
so...every monday...Mummy Ayu akan jengah Nuffnang
nak check berapa dapat
and hari hari lain kalu free jengah gak Nuffnang
tgk apa news....berapa yg jengah blog..sapa new face
suka la...
and after 1/2 tahun gak
baru la dpt amount yg leh di cashkan....
tu anak panah tu..
tapi baru 2 angka jer...
so..Mummy Ayu nak simpan dulu...
biar beranak pinak
baru nak cash out....
pasal BE tu dulu ada 3, pas tu jadi 2..sekarang tinggal 1
kenapa leh jadi cam tu yer...
ada sapa sapa leh explain sikit...
yg ME & Campaign tu..banyaks....
tu je la..sekian..ma acih!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. BE tu iklan yang sedang berjalan..mean sape2 masuk bloh ayu then iklan tu kuar maka ayu akan dapat duit dari situ...ME tu maknanya...iklan yang telah habis kontrak then akan ditransfer ke ME maksudnya iklan tu dah tamat tempoh dah amaun nya akan dikira terus ke grand total...nak dapatkan BE ni kena rajin update blog & pastikan ramai UV unik visitor kat blog ayu...lagi ramai UV lagi cerah peluanag untuk dapat BE...so gandakan usaha k...

    ReplyDelete
  2. campaign tu plak iklan yang CPR click per ratio..maksuknya orang dari blog lain datang blog ayu then nampak iklan tu then dia klik so ayu dapat duit dari iklan yang di klik tu...tapi klik2 ni bahaya..biar blogger klik atas dasar minat @ ingin tahu mengenai iklan tu...kalo suka2 klik nanti jadi fraud cam pakatan klik2 iklan...sekiranya kita tertangkap maka akaun nuff kita maybe boleh di denda dengan cara dibekukan...
    jelas tak?more info kat blog kita ada storynya

    ReplyDelete
  3. yer ke...?mari ramai2 ke blog anje.

    ReplyDelete
  4. baguslah ayu baru setengah tahun dah leh cash-out..me pernah buat silap setengah tahun nuff2 tak jalan rupa2nyer me add iklan competitors...this year barulah nak gerak...

    ReplyDelete
  5. hehehe... zura pun baru jer tau n stat nak active, tp jenuhgak nak dapat be... my target nak dapat be... da 2 minggu da active tak dapt pun be lagi=((

    ReplyDelete
  6. tkpe..nanti dh byk skit leh cash out...btul ckp aje tu..bila BE dh abis tempoh die akn bertukar jd ME...selagi ada BE selagi itu anda menjana $$$$$

    ReplyDelete
  7. Anje ~ tq so much..explain yg panjang lebar..oo..baru paham BE tukar jadi ME bla dah abis tempoh...emmm..ok..harus la tiru mcm anje..tq dear!!

    Net ~ jom...

    Hanz ~ ayu pun mula mula tak paham sgt...belajar sikit sikit

    Zura ~ biar je dia jalan seniri..janji kita rajin update...

    mama tisya ~ nie pun dah otai dah ngan nuffnang nie...

    ReplyDelete
  8. wah, byk ME tu...kiranya dulu2 ME tu BE tau :) selamat mengumpul nuff!!

    ReplyDelete
  9. kire byklah jugak tu ko dapat...1/2 yr dah leh cash out...

    aku ni spesis yg jarang update...amount yg blh cash mmg dah lama dapat...tp nak kasi cecah sampai aku leh beli jam tangan baru tu cam ntah bila tahunlah pulakkan

    ReplyDelete
  10. tak pe, sikit sikit lame jadi bukit.. sikit pun, sape nak bagi kite duit kan.. :) mira dah buat kat diri sendiri, akan cash out mase birthday mira je, kire hadiah birthday untuk diri sendiri

    ReplyDelete
  11. mama zharfan ~ ah ah kan..he he he..

    sheila ~ tak pe..pelan pelan..

    Mira ~ ye la..good idea..cash out waktu bday, tapi bday ayu dah dekat...simpan b'day tahun depan la...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...