Takutnya nak naik lif....

pagi nie dalam keta tadi
as usual dgr hot fm
news..pasal lif terhempas semalam kat PJ
alahai..takutnye....
Mummy Ayu kena naik turun lif 6 kali sehari - kalu tak kuar lunch
kalu kuar 8 kali..uih..banyak tu
1st hantar Ian & Iris kat umah baby sitter
tingkat 5...ok lagi
pernah gak sekali dua lif rosak
naik tangga sambil dukung Iris..
berenti berenti la..sampai tinggal 5..
ketar gak la lutut...he he he
pas tu turun lif...
naik lif lagi nak gie opis..tingkat 24
ha..yg nie tak pernah buat lagi naik tangga
kalu lif rosak..Mummy Ayu ingat nak bukak opis je kat lobi tu
ok tak?
pas tu balik dr opis
naik balik tingkat 5..amik Ian & Iris dan turun...
------
berbalik pada apa yg terjadi
perkara ini memang salah pihak pengurusan/ pemaju flat tu
penduduk bayar duit maintainance tiap tiap bulan
untuk apa?......
ha..kan dah jadi mcm nie...
nasib tak ada yg terkorban
tapi cedera teruk gak..yg cikgu tu mungkin lumpuh
yg student tu patah ...
takutnya...tapi nak buat mcm mana
kena gak naik lif
tapi pihak yg bertanggungjawab kena la prihatin
dgn perkara perkara mcm nie
kalu terjadi kat family diaorang....baru nak amik tindakan ker?
any komen....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

15 comments:

  1. eee...takutnya...0 graviti...huiii...jauhkan la drpd mamasue yg tgh pregnant ni...

    ReplyDelete
  2. memang scary bila baca tadi..huhuhu..nauzubillah...

    ReplyDelete
  3. ops...takutnya...dah la opis baru kita tu annti pakai lift jugak...

    ReplyDelete
  4. sian mangsa yg dlm kejadian lif tu...bole saman tu cz dgrnye ada yg dijangka lumpuh..sian kn

    kt opis br ni ada citer seram kisah lif..huhuhu

    ReplyDelete
  5. takot nya dgr...nsb bek kita tak naik turun lif...tp bahaya ttp ada di mana2..huhu..!

    ReplyDelete
  6. salam kenal..

    sy pun dgr gak hotfm pg td, mmg scary kan...

    ReplyDelete
  7. menakutkannnnn....

    saya keje kat ting 10 pn gayat apa lagi ayu kena naik ting 24 wuwuww.... semoga kita dijauhkan dr insiden yg xdiigini.. amin

    ReplyDelete
  8. tu la ayu...pg tadi mmg seram dgr kt hot fm psl ni...kt mana la lokasinye tu, PJ, flat mana la..?..huhu..dh la umah kite tgkt 14...ari2 turun naik lif..aiyaaakkk! seram...mintak2 dijauhkan mende2 camni..

    sah2la salah pemaju nih! sian mereka yg terlibat!

    ReplyDelete
  9. aduhai mmg seram kan..risau kalau anak2 kecik pulak mcm mana lah ka...

    ReplyDelete
  10. waaa..aku dok tingkat 12.....lift pun kejap turun laju..kejap turun slow...waaaaa..takottt..aku still nakbuat anak lagii......uwaaaa....

    ReplyDelete
  11. lela penga gak alami lif macam terhempas...uiii ngeri masa kat tingkat 13 bangunan uitm yg ala2 universiti harvard tu. Ekekkkeee naik nak anto assignment, seb bek berdua time tu.. nak turun la kununnya pasanto assihnment, dah tekan butang tuk turun pinti dah tututp biler terbukak still kat tpt yg sama. pastu biler tertutup terus x bukak2 pintu. dah tekan bell x fungsi, try kol no kecemasan yg ade dlm lif tu pun tetiba suara jawab xde dlm perkhidmatan, kol rakan lain sumer xdpt. DANNN tiba2 rasa cam lif menjunam kebawah sia[ bunyik terhempas tuh. Adoiii la...biler pinti terbukak still kat tkt 13...merangkak lela kuar lif..ketar2 dah takut, seram..sumer ade. last2 turun tangga aje...uishhh panjang lebo

    ReplyDelete
  12. uih gile seram nih
    kita mmg opis xde lif trn pintu kete tros buka pintu msk opis hehehe

    ReplyDelete
  13. a'ah... dah baca dah berita ni kat metro pagi tadi... kesian kan.. tapi tu la patutnya pemaju kena la ambil tau pasal ni... buat naya kat org je

    ReplyDelete
  14. ee menakutkan..nsb baik kt mmg tak naik lif....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...