Abang Ian.......

tadi cita pasal Iris
nie cita pasal Abang Ian plak
(pun pic hari2 tu)
Abang Ian.....as usual
makin besar...makin la banyak ragam nya
jenuh gak la nak layan
mana nak buat homework..nak ngan Mummy jer
balik keja..memang kena spend time ngan Ian
tgk dia buat homework
kadang2 jer dia buat ngan Tok Umi or Untie Wanie
selalu....nak ngan Mummy gak
kalu dah siap pun
Mummy akan check sambil puji2 sikit
or..
padam mana yg tak elok
than suruh dia buat balik
than hari2..kena check beg sekolah dia
tgk pensil2..tajam ke tak
pemadam, pembaris..ada tak
biasala kan..budak tadika
manjang hilang jer....
so....kena la check selalu
main.....of coz
cuma dah banyak kurang
sekarang dlm proses..nak ajar dia mengeja
sambil main2 pun...saja jer suruh dia eja itu & ini
alhamdulillah...banyak dah nampak improvement nya..
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. itu lah tanggungjawab ibu, penat ke tak penat ke, ttp kena layan anak2, semua ngan mama...dlm penat2 tuh, kalo tgk muka anak2, hilang penat...

    ReplyDelete
  2. hehehe tinggi je nmpk ian ni. :)

    ReplyDelete
  3. makin ensem abg ian ni!! bile makin besar makin pandai la kan?hoho/..bile la nak tgk iqy galas beg g school!!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...