Tengok.....berani tak Ian???

assalamualaikum
morning semua
....
semalam kan cerita pasal Ian ngan rabbit
hari nie..
nak cita pasal Ian ngan satu lagi haiwan
emmm...
kalu ada yg geli ker..
yg takut ker...
better baik2 baca & tengok entry nie key...
nie masa bday Ian minggu lepas
before gie school..
nampak tak apa yg Ian tunjuk tu?
emm..actually dah lama gak la haiwan nie di'babysitter'kan oleh daddy
kenapa...tuan empunya nya balik kg
tapi tak leh bawak dia
so..Daddy tolong jagakan
itu dia
yes..ular sawa
Mummy Ayu tak takut ker?
tak geli ker?
Tuhan je yg tahu..
Mummy Ayu memang takut & geli
and memang bangkang bila Daddy cakap dia nak bawak balik
tapi..
dia bawak balik gak minggu lepas
mula2 Ian memang takut
tapi bila dia tengok Daddy dia pegang..rilex jer
dia pun ok
Iris & Mummy..tgk dr jauh ..boleh la
Daddy..memang dia minat bab binatang2 nie
dulu..masa bujang dia bela iguna
pas kawin..semua takde dah
pernah gak bela arnab, ikan, burung,kura2..semua tak tahan lama
malam hari isnin baru nie
Daddy kasi makan ular sawa nie..
nama dia 'Sit'
tengok tu...
mangsa dia
burung puyuh
4 ekor sekali dia makan malam tu
antar yg Mummy Ayu dpt snap
tu..dah selamat dibelit oleh 'Sit'
time nie ada gak la dgr bunyi sikit2 burung tu
sian...
tapi tak kasi makan ka..
lain la cerita nya

tak tahu la bila Daddy nak pulang balik nie
Mummy Ayu risau gak
tapi minta2 takde apa2 la yg tak diingini...amin..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. ei, kl saya pun saya geli n takut...

    ReplyDelete
  2. alahaii kita bukan setakat geli je takut ..... berani betul bela ular sawa.. ian pun berani la

    ReplyDelete
  3. hayoyoyoy...ular laaa...adoiyaii..xleh la haku niiii...br nmpk dr jauh da mcm nk panjat pokok ase..hehehe brani nye Ian..

    ReplyDelete
  4. alamak Ayu...kalau ALin tu dah ngajuk duduk jauh2..xmo blk umah..geli gelimanla..hehehehe

    ReplyDelete
  5. adoi.. alamak hai ayu.. tgk gambar ular pun dah meremang bulu roma. eeee... gelinyerrrrrrrr.. berani btul Ian tuh... jgn ular tu masuk rumah belit org sudahlah.. selisih selisih...

    ReplyDelete
  6. alahai.. beraninya daddy ian.. alycia tgk kt gambar ni pun dh kecut2 perut huhu..

    ReplyDelete
  7. alamak...hehehe...sangat geli kot...

    ReplyDelete
  8. uiks aku pernah pegang kt zoo tp muka aku time tu takut padahal br sentuh je...hhehe

    ReplyDelete
  9. Hehehe besarnyaaa :) org tu bela ular dr kecik ke?

    ReplyDelete
  10. hohoo!!! na mmg takutla kak ayu! kalo na pon..akan bangkang 200%!!!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...