Jawapan dan pemenangnya....tempat yg Iris tak nak pegi tu ialah........

ok....
jawapan kepada persoalan tadi..
ramai gak yg teka..
and of coz la
macam2 jawapan yg ada
and.....dah ada pemenang pun
tepat lagi dia jawab tu
sabtu lepas
buat pertama kalinya
Mummy Ayu bawak Iris & Ian (1st time ngan Mummy)
ke........
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
pasar besar seremban
yg teka tepat & cepat ialah...


tahniah!!!!
emmm..tak tau lagi nak kasi hadiah apa
nanti..gie cari2 ye
sila emailkan alamat ke idayualwi@gmail.com
ada gak yg lain teka betul jugak..tapi Iduraz lagi cepat
cuba lagi lain kali yer dear!
~~~~
ok..story nya mcm nie
mula2..Ibu just call..ajak kuar beli lauk nak masak berbuka
so...as usual la...
gie tesco 
sekali my sis ..Syhra kata..
gie pasar la..banyak choice 
so..kami pun ke pasar
Ian...pernah gie sekali ikut Tok Abah dia
and dia memang tau..pasar tu busuk
Iris..tak pernah pegi lagi
sampai2 jer dia dah complain
"busuk Mummy....nanak"
Mummy Ayu pun cakap ..
"kejab jer..kat dalam boleh tgk ayam, ikan..banyakkk"
so..dia pun follow..mulla2 masuk tempat ayam
banyak la..tergantung2....kepala ayam
sekali...masuk jer tempat ikan
"busuk Mummy..busuk..nanak..jom balik!!"
siap tak nak gerak lagi
nangis lagi
orang tengok jer..
alahai......
ajak2 jalan pun..tak nak gerak
tu yg kena lepak tepi tangga tu
Mummy Ayu pun snap la pic dia
tu pun candid jer
sebab dia tak nak
orang tengok jer Mummy Ayu snap2
mesti org heran
than Mummy Ayu pun bawak jenjalan kat tingkat atas
pas tu turun..gie tempat sayur plak
tempat sayur..ok la tak busuk
ad nak balik tu
sempat lagi
naik mainan nie
sorang satu
itu la kisahnya anak dara Mummy Ayu gie pasar
he he he
sekarang nie kan...
kita shopping lauk pun kat tesco la, kat giant la
bebudak pun tak pernah gie pasar
moral of the story
weekend nie harus terjah pasar lagi
jar sikit anak dara ke pasar
Ian..ok jer....
siap tolong pegang barang lagi




mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. hehe..hint ayu tu banyak membantu..lagi pon sure iris geli nk pijak air ikan yer..kuikuikui

    ReplyDelete
  2. dah agak dah..tgok tangga tu dah kenal..

    ReplyDelete
  3. anak-anak zamn sekarang memang macam tu...tapi takpe kecik lagi...lagipun itu adalah luahan hati sbenarnya iris...pasar memang busuk kan...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...