Siapa Orang Gajiku

okay...
dah abis dah baca satu daripada tiga novel baru Mummy Ayu beli hari tu
and seprti biasa
Mummy Ayu akan share sikit la sinopsis novel tu..
1st yg Mummy Ayu baca
Siapa Orang Gajiku
keluaran Karya Seni
Hasil nukilan Azimah Lily
sinopsis kat belakang buku tu...
sinopsis versi Mummy Ayu:-

disebabkan Datin Mawar, mak kepada Aina,
Aina terpaksa  menyembunyikan dirinya dan menerima tawaran Tengku Fauziah untuk menjadi 'orang gaji'
kenapa?..kena la baca kalau nak tau..

Disamping menjadi orang gaji, Aina juga mempunyai tugas lain
iaitu merawat cucu Tengku Fauziah, Haikal
yang dah tak rupa orang sebab ditinggalkan tunangnya, Sofea 
pada hari pernikahan mereka

Haikal........tak keluar bilik, tak makan, tak potong rambut, tak bercukur, tak mandi, tak pegi kerja
semuanya gara Sofea.
Satu persatu berjaya Aina atasi dengan pelbagai caranya yang tersendiri
walaupun dibenci dan dihina oleh Mama Haikal, Tengku Fazira

bila semuanya dah ok
Haikal pulak dok buli Aina
disuruh itu ini...tapi berjaya Aina lalui
itu yg membuatkan Haikal hairan..
siapa orang gaji dia yang sebenarnya???

disaat Haikal telah berjaya melupai Sofea,
Sofea muncul kembali cuba merebut cinta Haikal kembali
adakah misi Sofea itu berjaya?
kenapa Aina pula cemburu?
Haikal pun cemburu jugak bila ternampak Aina dengan Aril

emm....
best sangat.....
novel nie novel terbaru keluaran Karya Seni
kalau nak beli secara online
leh la ke laman web dia kat sini..
boleh dapat diskaun & pos free
cepat plak tu..

psstt..novel bulan ogos dah ditayangkan kat website dia
dua2 pun best gak
ini yg tak sabar jugak nie..
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...