Nak buat cekodok ker?

emmmm...agak2 Mummy Ayu nak buat apa ngan pisang nie?
buat cekodok pisang???
bukan...
bingka??
pun bukan.
tapi Mummy Ayu nak buat kek pisang
chewah..
bukan Mummy Ayu
tapi adik ipar baru Mummy Ayu
dia ni pernah bukak bakery ngan makcik dia waktu sebelum kawin dulu
so..banyak gak la resepi yg dia tahu
so..Mummy Ayu ngan Ibu pun seronok la
belajar masak resepi2 baru nie
and..yg terbaru and yg the best
(sbb time kawin dia hari tu..memang suka sgt ngan kek pisang ni)
so..sabtu lepas dia pun buatkan la...
voila....
senang jer rupanya
baking time
and hasilnya...
kek pisang

kek pisang nie lain sgt dr yg kita beli kat kedai tu
sbb kek pisang nie..
lembut and lembut sgt
mcm chiffon pun ada
but...lain sikit la
tapi..
sowie sbb tak leh nak share resepi kat sini
sbb yg empunya resepi kata
nie makcik dia buat business
so...tak boleh la nak kasi resepi sesuka hati
:-)
tapi serius..memang cedap la
Mummy Ayu pun nak buat business la
ada yg tempah ker?
he he he


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

Jemputla komen di sini...