Kejora Di Langit Cinta

update novel lagi
sebelum baca novel Siapa Orang Gajiku
Mummy Ayu dok layan jiwang baca novel nie
pinjam kat adik kat opis nie
yg sama minat layan novel
Kejora Di Langit Cinta
keluaran Alaf 21
hasil nukilan Anis Ayuni
emmmmm....top novelis gak nie
memang best layan
sinopsis kat belakang novel:-
and of coz..sinopsis versi Mummy Ayu:-

Faradila seorang guru, tinggal ngan Haneen, adik perempuan dia
and mak dia.
Bapanya telah meninggal dunia dengan cara yang mengguris perasaan mereka bertiga.
Time bapa dia meninggal, time tu la baru terbongkar rahsia
yg bapanya telah mempunyai siteri baru dan mempunyai seroang lagi anak perempuan.

Disebabkan iru, Faradila berhati2 bila menyentuh bab lelaki.

Tapi hati nya telah disentuh oleh Khalish.
Seorang lekai yg bertindak sebagai mahram dia & mak dia semasa menunaikan umrah 4 tahun sebelumnya.

Faradila selalu teringat kat Khalish
and rupanya Khalish pun sama.

bermula dengan surat....
dan dikuti dengan pertemuan demi pertemuan
dan dengan restu kedua belah pihak
maka Faradila & Khalish pun bertunang.

Tiba-tiba muncul pula Datuk Azlan, bapa kepada anak muridnya
macam menunjukkan minat kepada Faradila
tapi rupanya2....ada udang disebalik mee..
emmm...

and time2 tengah2 happy
tiba2 jer...
Haneen meninggal dunia..accident
sedih sangat time nie
Mak Faradila nie sedih sangat
and macam susah nak terima hakikat
and time tu Faradila bawak balik seorang kanak2 perempuan...Rania
yang diharapkan dapat mengubat kesedihan mak dia
tapi.....disebalik tu...ada rahsia yang besar

best la novel ni
jalan cerita dia pun best sgt...



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. dah tengok ni mesti nak kena beli ni...tunggu dapat duit raya la...hahahaha

    ReplyDelete
  2. along baru mula baca novel ni...tp jalan citer sgt best...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...