Shoplinks.Asia

Monday, August 19, 2013

DIY ~ Goodies Hari Raya

okay..
lepas cita hari raya pertama..
hari2 lain..mcm hari biasa jer
cuma hari raya kedua..Mummy Ayu still di rumah mentua di Nilai
busy sikit la..sbb ramai yg dtg
but seronok..sbb baru rasa hari raya kan?
tapi..takde pic pun..
malam raya kedua tu..
kami dah balik ke seremban
beraya la kami 3 beranak
sbb Ibu Mummy Ayu pun balik ke Penang hari raya kedua tu
family mentua pun balik ke Penang raya ketiga tu
so..kami bertiga jer la....
utk mengisi masa lapanng..
Mummy Ayu dok la buat benda nie..
memang every year Mummy Ayu buat pun
cuma tahun nie..ada 3 jenis..
emm...
3 type goodies for kids...
yg nie untuk rumah Mummy Ayu..
tak banyak sgt pun
sbb ..tak ramai yg dtg beraya rumah Mummy Ayu..

yg nie plak..untuk rumah Ibu Mummy Ayu..
emm..dah abis pun
kena buat lagi...

yg nie plak untuk family gathering kami
dah selamat pun..sabtu lepas (will updete more & more pasal gathering nie..later key)

ala..buat goodies simple2 jer pun..
beli ready made paper bag tu
pas tu..print label & tampal kat doily paper tu
pas tu..letak kat dlm tu..choc, jelly, oreo..
and..kasi kat kids..bila diaorang nak balik tu
additional selain dr duit raya
so far..memang kids suka
sbb dpt jajan....
:-)

idea nie Mummy Ayu dpt dr rumahs edara Mummy Ayu gak
dulu masa kecik2..
Mummy Ayu mesti gie raya rumah Untie nie..kat Johor
tapi..dia buat simple jer..
just balut gula2 & jelly..
and..letak duit 50 sen or 20sen sekali
so..bila nak balik..amik sorang sebungkus..
seronok...sbb buka2..ada yg dapat 50 sen adn ada yg dapat 20 sen
dulu ...50 sen...dah banyak dah
seronok
sekarang..kalu bagi duit raya 50 sen.... mau kena kata ngan bebudak..
kasi RM 1 pun..dah mcm2 bunyi kan?

so......tu yg Mummy Ayu pun buat tu
so far..every year gak la Mummy Ayu buat...
since dr lum kawin dulu
tapi..mcm nie la..simple2 jer..

7 comments:

JunAina said...

Good idea...tahun depan boleh buat goodie dan letak biskut raya tapi buat biskut yg simple jelah.

SiTi said...

rajinn nyerr akk

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput follow blog saya
umielman.blogspot.com.
cantik goodies bag tu
so creative

ummie_mirahaziq said...

rajin nyer sis ayu ni..
dulu saya pernah join contest mummy ayu buat..lama dah..menang lak tu..

hai..jemput lawat my blog..

mama ila said...

seronok lah kids yg beraya dapat jajan..hehe..menarik gak idea nie..next raya bolehlah buat..hehehe

mama lieyna said...

Bestkn idea ni, eina pnh tfkr, tp tak cukup time nk buat, alahai..tp tahun ni takde open house pun..hee

Iela Fazielah said...

bagusla aide u ayu..leh buat jugak ni... ahad ni ada open house dgn jiran2...thnaks 4 ur idea

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno