Shoplinks.Asia

Friday, August 30, 2013

Restoran Dim Sum ....halal & sedap & affordable

okay...nak review details pasal lunch kami tadi...
kan Mummy Ayu dok mengidam makan dim sum
dr last week dah mention kat Net
and....oleh kerana BFF Mummy Ayu nie baik + rajin + sweet sngat
dia pun tolong la google kan...kat mana nak makan dim sum..
and..pagi tadi...dia jumpa satu tempat nie
and..Mummy Ayu plak kebetulan tau area tu
sbb dulu biasa gak kat area tu
so....kami pun gie la tadi..
senang cari tempat, jalan pun tak jam..parking jer..salah bangun
but still okay..sbb tak jauh pun jalan..
Mummy Ayu & Nett.....sebelum makan...

sampai2 jer..kami dihidangkan kacang nie..buat kudap2..
sos untuk dim sum
and...diaorang tanya ..nak tea apa..chinese tea, jasmine tea, chrysanthemum tea..
kami laju jer pilih teh bunga tu....

pas tu..mula la order
banyak sgt choices dim sum
emm..semua pun rasa nak order
but..kami order berpatutan la untuk kami berdua...

stir fried radish cake with egg  & beansprout..
cedap..rasa mcm keaw tiau guyeng pun ada..
RM 4.80
steamed stuffed scallop dumpling
pun cedap
RM 8.80

steamed dumpling with crab roe
RM 4.80

steamed 'siew mai' with crab roe 
pun cedap
(semua pun cedap la)
RM 4.80

steamed shark fin dumpling
RM 3.80

steamed chickens claws with herbal sauce
RM 3.80
nie ....Mummy Ayu tak makan & tak pernah makan
tapi..try gak la buat pertama kalinya..
sauce tu cedap but..memang tak leh la 
so...Net suka & kata..cedap...

emmmm....meja kami
takde la penuh sangat kan??

and last but not least...
nie Net yg pilih...
but...
tersangat la cedap..
apa nie???
deep fried crispy mixed mushroom in xihu style
cednawan goreng la kata kita..
but...sgt cedap..ada telur masin, rangup....best!!!
yg nie...RM 20 

okay kan harga dim sum2 tu
plus..sgt cedap...
kat mana???

kat sini....
restoran Min Max
kat Jalan Binjai...belakang PNB Darby Park, Jalan Ampang tu...
dekat ngan Hotel Continental (Nikko lama)
emmmm...
kami salah parking, kami parking kat PNB Sime Darby Park tu
tapi..kat bawah bangunan nie pun ada parking
kalau dr Jalan Ampang tu..masuk jer kat Jalan Binjai tu..
mesti nampak punya bangunan nie...kat belakang sikit

masuk bangunan nie...
tu...kat belah kiri atas..tingkat 1
tak susah la nak cari restoran nie..

and..leh jer google....taip Min Max Restaurant
mesti jumpa punya la..
so far..apa yg Mummy Ayu tau..restoran nie halal
and.ramai jer orang melayu makan kat situ tadi
plus sedap, harga yg sgt berpatutan..
mcm kami tadi..makan 2 orang..menu yg di atas..
baru RM 60 plus..
tak sampai RM 100 pun...
so..memang harus la kami ke sini lagi
korean foof ..dah
chinese food pun dah
japanese food ..pun dah.
western...dah selalu..
:-)
pas nie.kami nak try indian food plak
he he he....

11 comments:

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Aziela said...

Aiseh...diorang tak buat buffet ke? Kalau di Melaka, Ramada Plaza Hotel ada buffet dimsum setiap weekend. Dari pukul 10 sampai pukul 2. Sangatttt puas hati.

ummie_mirahaziq said...

sedapnyer..tak pernah rasa pun..peranh tgk org juai..tp lum der rasa lg nk try..he..he..

LYAfrina said...

tu nett notti tu kan?dh lain nmpk...

mujur ayu ada geng sekepala..leh layan kan.. nmpk cam sedap..tp lya mmg x pnh mkn/try lg makanan ni smua.. sdp eyh ayu?

IeDaa SuzieAnnA said...

tengah mencari tempat nak makan dim sun halal...tq!!!
iedaasuzi.blogspot.com

Kamarul Azlan said...

betul sungguh ke halal ni? huhu

Hanan Haifa said...

salam blogwalk,

kalo berketeringinan nak berDIM SUM CORNER kat jamuan2 / majlis2 / party2 / pot luck2 dan sebagainya, bleh la order plak DIM SUM FROZEN dr kedai frozen sy ek :D.
kedai sy kat Klang :)

jom jengah BlogBiz sy :)

pemberitahu said...

setahu nye cni pork free jew.. xde certificate halal kan

pemberitahu said...

setahu sy sni pork free jew tp xde certificate halal kan?

pemberitahu said...

restoran minmax ni pork free jee bukan ade tande halal.. yg ade certificate halal kat restaurant 39 n cafe pnb darby ni je... harap maklum..jgn nampak owg melayu masuk terus masuk, cek dulu kesahihan halal die tu.. pork free x bermaksud bnde tu halal..sekadar makluman sesama islam.

chedacheyu said...

Sedapnya dim sum.. Tak apa, boleh check sijil halal di web jakim

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno