Hari Raya Pertama

emm..dah seminggu raya 
baru ada mood nak bercerita & share pic raya
boleh?

okay..
tahu nie giliran kami beraya di rumah mentua..di Nilai..
and..hubby Mummy Ayu plak...cuti one day before raya
so..sama la Mummy Ayu pun...

menu pagi raya..
nasi tomato
dalca
air asam
nasi impit
kuah kacang (by me..nasib baik cedap)
daging dinding (by SIL..sgt yum yum)
rendang ayam
and..of coz....yg lain semua by MIL and kami just assist jer..semuanya cedap2...
my hubby..dok makan2...before gie keja
sian Didi..raya pun kena keja....
lepas makan..
posing2 jab..
Mimi & Didi..
and our kids..
Ian & Iris

and..our family
Iris bad mood apa tah..
senyum pun tak nak masa amik pic family nie
sabar jer la...

pastu..Didi gie keja
Mummy Ayu just follow MIL & FIL gie beraya
emm...jenuh gak la layan Ian & Iris...without Daddy...
see..boleh lak manjat2 masa gie beraya.
sabar jer la...
jenuh gak Mummy Ayu jegil2 biji mata
but dia duduk diam kejab jer
tak lama tu..dia mula balik
sabar je la kan...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. menu2nya terbaeklah..
    aku dah letih masak..
    xdenya nak amik gambo sbb ari prepare tu adik beradik aku masih sibuk lagi niaga kat bazar ramadhan

    ReplyDelete
  2. Akak kan sama baru nak syer gambar dan cerita raya. Kamera tertinggal kat kampung pastu jalan2 gi kelantan dulu baru balik kajang.

    ReplyDelete
  3. sweet sgt ur family pics..

    makanan suma tue pon nmpak awesome..:)

    ReplyDelete
  4. budak2 biasalah... anak2 sy pun sama... dah jumpa kawan..x makan saman

    ReplyDelete
  5. semua menu yg sedap2.... .lawa rmh ur MIL...hihi... berkenan kat folding door dia...

    ReplyDelete
  6. Bestnye menu... :-)

    Alahai without daddy ye pergi beraya, jenuh jugak nk kawal anak2 :-)

    ReplyDelete
  7. cantik gambar raya akak..jom tengok gamba raya saya..salam perkenlan :)
    rinnran.blogspot.com/2013/08/selamat-hari-raya_12.html

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...