Shoplinks.Asia

Tuesday, August 6, 2013

Resepi Cornflakes madu

okay..nie plak requested by Iela Fazilah..
resepi kuih cornflakes madu..
senang jer kuih nie..
Mummy Ayu buat malam semalam......2 adunan, 4 kali bakar jer..(sbb oven Ibu besar)

bahan2nya:-
200 gm cornflakes
100 gm mentega
50 gm gula 
4-5 sudu besar madu

choc rice untuk hiasan atas
atau kalau nak guna ceri pun boleh..
cawan kertas tu..

cara2nya:-
mula2 cairkan mentega bersama-sama gula & madu
pas tu.masukkan dlm cornflakes..
and gaul...make sure gaul rata2..
sbb kalau tak kena madu tu, nanti tak melekas..
bila dah bakar..cornflakes tu berterabur la..
pas tu..masukan dlm cawan kertas tu,
tabur choc rice/ ceri atas dia
bakar
Mummy Ayu bakar semalam..7-10 minit gak la...

senang jer kan?
ada resepi yg letak quaker oat..boleh jer kalau nak campur kan
agak2 jer...and kalau mcm tak cukup jer madu, leh tambah sikit lagi
sbb kalau letak oat..maybe kering kan..

selamat mencuba!!
mlm nie nak buat kuih raya lagi..
:-)
last part punya...

4 comments:

Iela Fazielah said...

OK AYU TQ..NNT LA NAK CUBA BUAT... MEANS 2 X BAKAR EA...

::NureeN:: said...

ayu, try wat popia nestum plak.. sedappp
cr kat google jer byk recipi dia.. :)
selamat hari raya
maaf zahir n batin

fifahsubuki said...

saya buad cornflakes semalam,,,tpi resepi ni mcam lebih sdap je,, nak try pulak la..

Ya ALya said...

ya ya dah buat dh ni...atas permintaan sara....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno