Shoplinks.Asia

Thursday, August 1, 2013

Tindik telinga Iris.......

kalau ada kengkawan yg follow intsagram Mummy Ayu..
sure dah tau..
yg semalam...finally Mummy Ayu berjaya gak bawak Iris gie tindik telinga..
yeah!!!
memang dah lama plan nak tindik kan telinga Iris
but..
manjang tertangguh..

hari tu..dah nak gie dah, anting2 yg nak tindik tu plak dah abis
but semalam..
masa shopping2 tu..
nampak kedai emas
tanya Iris..
"Iris..nak tindik telinga tak?"
Iris dengang confident & berani..laju jer..jawab nak
uuiii..Mummy plak yg seram

so..lepas abis beli barang..dah nak balik
baru gie kedai emas tu
tanay dia nak tindik..ada tak?
of coz la ada kan
and..tanya dia..kalau tindik, buat sebelah2 or sekali dua2
and dia jawab..sekali dua2

ok...
Iris memang berani..
siap nak duduk sendiri masa nak tindik tu
but amoi tu suruh Iris duduk atas Mummy & Mummy peluk
takut dia terkejut
so..mula2..tanda telinga..
pas tu amoi tu suruh pilih...
nak anting2 mcm mana...
yg ada  batu2 tu ker, yg star ker, yg love ker?
and Iris...yg pilih sendiri
dia nak bentuk love..
ok ...

sayang sangat..tak leh nak snap2 dlm kedai emas tu
so..memang no pic masa tindik tu
juts pic after tindik...

so..Mummy Ayu yg peluk Iris tu pun seram
mcm nak kena tindik juga la..
he he he

amoi 2 org nie kira...one, two, three..
serentak dia tembak
and reaksi Iris..
dia terkejut and apa lagi..nangis la
sambil tangan dah nak ke telinga...
"sakit Mummy....tak nak dah"
ala ala..dah abis dah pun
dah siap dah....
and..dah comei dah princess Mummy..
but dia nangis kejab jer..
pujuk2..
amoi tu pun kasi cermin tengok..
dia dah pun senyap
berani la dia
(kalah Mummy Ayu masa kecik dulu..
time tindik..ngan my sis Angah..
kuar kedai emas pun berdukung & nangis..
my sis Angah..ok jer...)

so.....kuar kedai..dah janji nak upah air..
so..gie la beli air untuk Iris..
and..here are my brave princess...


3 comments:

fazilzura said...

tingat 1st time tinge ku di tindik... ngeri ooo time tu blur2 je.. tp xsakit pun

eima said...

ni buat aku tkt nk tindik telinga anak aku ni ... takut die menangis kang ...

iris comey dah ade aksesori br

zarena heeney said...

wah dah bertindik anak dara nie :)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno