Shoplinks.Asia

Monday, August 5, 2013

Projek membaking kuih raya...

salam and morning kengkawan semua!!
selamat hari isnin...

ada yg masih kerja....mcm Mummy Ayu ker?
atau
ramai yg dah mula bercuti?

Mummy Ayu..keja..
hari nie ngan esok..
Rabu ..dah cuti
pagi nie..jalan dah lengang dah
rasanya ramai warga kota yg dah pulang ke kampung
(terdengar plak lagu balik kampung..)

apa pun..mood raya makin menjelma
so..weeken lepas..
Mummy Ayu ngan Ibu Mummy Ayu pun mula la projek membaking ...
dah lambat dah actually
but..nak jugak..
jumaat malam tu....gie beli bahan2 kuih
and..sambung ke pagi sabtu tu..
tahun nie tahun kedua Mummy Ayu beraya di rumah sendiri
and
tahun kedua gak..
membuat usaha sama..masak kuih raya sama2 ngan Ibu
almaklumla..kami duduk dekat....
:-)
beli bahan sama2...share2..
and.hasilnya pun..
sama2..share2..
semua dah ada..
and paling yg tak tahan tu..
see...
paper cup..
punya la banyak..
he he he..
semua pun nampak cantik2 coraknya..
plus murah
tu yg borong tu
:-)

and..pagi sabtu tu..mula la...
choc chip cookies...
ice cream cookies
and..satu lagi..
biskut almond oren
but..lupa nak snap
plus..tak siap bab topping lagi
will update lagi nanti of coz
sbb..tak abis lagi sesi membaking
malam nie...episod membaking part 2..
emm..tak tau la tido kul berapa plak malam nie..

kengkawan..dah buat kuih raya?
ker..main kuin tunjuk jer?

6 comments:

mama lieyna said...

Eina bab kuih raya main tunjuk2 je, bulan puasa ni sibuk menjahit jerla.. :-)

Salam ailfiltri ayu n family..
Eina belum balik kg, kalau dpt balik pun malam raya, then esoknya balik semula..husband kerja loor tahun ni..hukhuk..

Itu yg mood raya pun kureeeng ni.. :-)
Apapun aidilfitri tetap dirai..

Iela Fazielah said...

best nyer.. ila ada oven pun xmembaking.. main tunjuk2 je... sempat la.. hubby xde

Sidratul Muntaha said...

wau..
kuih raya....
huuhh
pingin buat biskut ice cream tu
tpi tak terbuat2
adeh ade adeh

Ya ALya said...

tahun ni tak buat langsung pun...satu umah demam sampai hari ni....mak n ya pun masih tak sihat...mood raya pun xde...huhuhuhu....samala keja sampai esok gak...rabu cuti...

Ibu Lala said...

Apa resepi biskut esken tu ek. X pernah buat pun. Mesti budak2 sukakan

Kita dah buat biskut ry last week. Buat sikit2 je utk anak2 makan. Ada la jugak beli sejenis dua.

Salam aidilfitri. Kite keje lagi hari ni. Esok br start cuti. Hr jumaat br blk kpg.

eyeyou said...

semua tunjuk la ayu...;(

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno