Day 5 : Telefon bimbit pertama dan ketika umur berapa?

dah petang baru la sempat jengah kejab sini 
biasa la...awal2 bulan ni kan
layan fail bertingket2
bulan ni mcm lambat skit diaorang hantar
so..lambat la busy nya

nasib dah ada dlm draft entry ni
so...just sambung je

ok day 5 - Telefon bimbit pertama dan ketika umur berapa?

hp pertama Mummy Ayu ialah....
Nokia 3310
masa ni 1st year keja... tahun 2001 kalau x silap
time tu umur.. sweet 21

sebelum2 tu...tumpang2 hp kawan je...
or x pun..bf kasi pinjam hp... supaya dia senang nak call
ha ha ha..pun boleh kan

lepas dah kerja a few months
baru la beli hp nokia 3310 ni
time tu canggih dah
takde antena kannn

setahun lebih pakai
hilang plak
cicir dlm taxi
adoi la..
beli baru pas tu pun 3310 jer

anak2 kita sekarang ni untung banyak
sekolah rendah lagi
dah ada ho sendiri dah
canggih2 plak tu
kannn
siap top up or siap line sendiri lagi

zaman dah berubah
terpaksa la ikut peredaran zaman
kannn

ok Mummy Ayu nak sambung kerja
nanti free2 Mummy Ayu gi jengah blog kawan2 yer....
πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰


About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. aku 1st hp masa practical...sekitar penghujung 1999. itupun bf yg belikan sbb dia dapat bonus. masa tu beli sony ericsson yg ada antenna kecik kat hujung

    ReplyDelete
  2. err MZ tak ingat apa hp pertama MZ, tp memang bila dh start keje la baru beli hp...zmn2 dulu hp mcm mahal dan tak meluas digunakan mcm hari ni kan..

    ReplyDelete
  3. ada lagi simpan erk., hehe henfon legend nih leh baling anjing org kata ;p

    ReplyDelete
  4. anak buah Cuya baru 5 tahun dah ada phone sendiri...aduhaiii
    entah kenapa parent biasakan anak2 dgn hp tah

    ReplyDelete
  5. Linda 1st telefon.. Nokia butterfly, masa form 4 kot x silap.. Waktu tu kakak bg, sebab dia dpt nset baru, ex husband dia belikan... Tp, pkai kat umah je waktu tu, sek asrama x boleh bawak nset

    ReplyDelete
  6. nasib 3310 kita samaaaa... MY tercicir dalam bas express JB - KL

    ReplyDelete
  7. Best 3310 ni, masa drive boleh taip sms, tanpa typo!

    ReplyDelete
  8. Pernah pakai hape merk ini tapi sudah lupa tahun kapan ,saat itu saya sudah bangga banget haha...

    ReplyDelete
  9. Duh jadi teringat handphone nokia...
    Pertama punya handphone merk nokia. Itu tahun 2000.
    Batere-nya awet. Bisa bertahan sampai 1 minggu. Tidak seperti handphone sekarang yang harus charge setiap hari.

    Terima kasih kenangan atas handphone nokia-nya, Mbak

    Salam,

    ReplyDelete
  10. Nokia 3310 ni hp nieyl yang kedua masa tu pun dah kira canggih dah kan...

    ReplyDelete
  11. Masa masuk U kot umur 18 tahun. Senang ibu ayah nak check tengah buat apa tu?. Tapi time tu handphone berat ya amat.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...