Day 8 : Apa pekerjaan korang, jika bukan pekerjaan sekarang?

 sambung sikit lagi 
day 8 - apa pekerjaan korang, jika pekerjaan sekarang?
emm....now Mummy Ayu keja office...
ni kerja kedua Mummy Ayu
sebelum ni Mummy Ayu kerja di dapur di hotel

sbb memang Mummy Ayu belajar bidang chef
muka suci murni....1st sem... masa ni ITM lagi
tahun 1997 - 2000
Diploma in Chef Training
jgn kata korang, Mummy Ayu pun kadang2 mcm x caya je
he he he..
but maybe tu la kot Mummy Ayu suka masak2
plus ikut la of coz....

so..rasanya kalau x tukar kerja dulu
Mummy Ayu still lagi jadi chef kot
maybe dah naik pangkat..chewahhh
seronok tau keja kitchen ni

Mummy Ayu x minat sgt pastry
deco2 kek, buat manisan ni
makan suka
buat x minat sbb renyah kan

Mummy Ayu dulu keja di bahagian cold kitchen
buat salad, sandwiches, canape...
ni suka
buat small2 bite...canape yg cute2 tu

mcm challenge sgt tau
create & buat..pas tu tgk hasilnya..ala cute je
sayang dulu x de hp yg leh amik2 gambar
kalau x sure banyak pic dah kann

now pun still a chef
but kat rumah je la
he he he

ok..siap utk hari ni
sambung busy jab
pelan2 Mummy Ayu jengah blog kengkawan yer...
😊😊😊











About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

14 comments:

  1. aku buat kek yg xde deko pun tak reti sangat

    ReplyDelete
  2. wahhh...serius la kak..
    patut ar pandai masak dan suka masak...
    ini kalau pencen ni boleh buka cafe ni..dah ada basic

    ReplyDelete
  3. seronok tgok orang pandai masak nie

    ReplyDelete
  4. ooo patutlah ayu pandai dan rajin masak kuih2...sbb ada academic qualification in food tu

    ReplyDelete
  5. Mummy Ayu dulunya Chef ya.. pasti sedap masakannnya...
    salam perkenalan dari saya.
    ijin saya follow blognya

    ReplyDelete
  6. Kalau ikut bidang masa study... sy mungkin skrg kerja sbagai terapist kanak-kanak

    ReplyDelete
  7. saya tetap kat sini, dah rezeki sini, 30 thn masih setia disini, kerja office

    ReplyDelete
  8. Wahhh pandai masak rupanya MA...best tu!

    ReplyDelete
  9. Mummy ayu cantiiiik nya dengan seragam chef tuh 😍. Sekarang pun masih cantik. Saya jadi paham kenapa makanan buatan mummy ayu selalu kliatan bagus dan enak. Memang basic nya di culinary yaa πŸ‘πŸ˜„

    ReplyDelete
  10. patutla MA pandai masak...chef rupanya

    ReplyDelete
  11. Ternyata jago masak ya Mbak. Salah satu biktinya yaitu pendidikan dengan diploma chef.
    Ada kepikiran untuk membuka semacam cafe, Mbak? Disana nanti bisa dihidangkan kue-kue buatannya.

    Salam,

    ReplyDelete
  12. Pantesan makanan yang di tampilkan sedap"dan menarik,cantiknya MA di foto tu

    ReplyDelete
  13. Kalau akak bukan secretary akak adalah PR Executive..hehehe...patut la pandai buat kuih muih...

    ReplyDelete
  14. Kisahnya Ayu pandai masak. Biskut yang letak bahan kecik2 tu selalu event yang dia nak bagi snek je dia letak. Lepas tu makan area situ kena berdiri je.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...