Life Is Beutiful Giveaway

(entry melekat...new entry sila turun ke bawah..tq!)
dengan lafaz bismillah
Mummy Ayu nak mulakan
giveaway penutup tahun nie & pembukaan bagi tahun depan
Life Is Beutiful Giveaway
terbuka untuk semua followers blog Mummy Ayu
dan juga untuk silent reader blog Mummy Ayu nie
nak kasi semua orang..tak mampu la
so..buat giveaway mcm nie
sbg tanda Mummy Ayu menghargai kunjungan & komen kawan2......
( I do really appreciate it!!!)
cara nak join:-
senang jer...
1. tinggalkan komen 
apa yang best & apa yg tak best kat blog Mummy Ayu nie
2. tinggalkan link blog, email & id FB kengkawan
3. dah..itu jer..
tak perlu nak buat entry apa2 pun
just komen jer..
giveaway nie akan berlangsung dari.......
20.12.2012
hingga
3.1.2013
(dalam 3 minggu gak la)
and....
3 orang pemenang akan Mummy Ayu pilih guna random org
dan
3 orang pemenang akan Mummy Ayu bilih base on komen yg best
so total.....6 orang pemenang
and..
kalau dapat sambutan yg menggalakkan
mungkin akan ditambah lagi hadiahnya
hadiah untuk pemenang..
Mummy Ayu tgh design fridge magnet
so....
hadiahnya fridge magnet 
sbb kita blogger kan suka kumpul FM
so..boleh la tambah2 koleksi
nanti dah siap..
Mummy Ayu share kat sini
ok...
so..jom join ramai2....!!!!

pstttt..selain dr giveway nie..
Mummy Ayu nak kasi suprise untuk kengkawan yg rajin ke blog Mummy Ayu nie
siapa yg dapat???
tunggu ek...
:-)



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

33 comments:

  1. apa yang best?
    - sentiasa ada update perkembangan ian n iris, takde depan mata, tapi membesar depan lappy jek, kekeekeeke ;)

    - sentiasa berupdate hari2, kadang2 salute kat kak ayu, keje kemain bz, tp masih ada masa utk blog tersayang ;)

    - sentiasa ada ga! best, best, best! ^____^



    apa yang tak best?
    - kak ayu rajin wat diy, tp tak share pun cemane, hukhukhuk =(


    tu jek..
    yg lain takde kot
    mana ada yang tak best..
    kalu tak best,
    takde la saya datang sini tiap2 ari
    hihihiihi...


    blog : http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com
    emel : nadyaewani@gmail.com
    id fb : nadia irwani hamidi


    happy new year! ^___^

    ReplyDelete
  2. Bagi komen jer? Okey secara jujur dari pandangan peribadi:
    1. pertama yang best adalah ia sering diupdate dengan pelbagai cerita keluarga dan kehidupan, cepat download dan pink... aye suka. kedua yang tak bestnya kadang-kadang ayat yang dtulis tu terlalu ringkas dan rasa macam budak kecik yang baru belajar bercakap kerana ada istilah pelat pula.

    2. http://yangbaik.blogspot.com
    email: aldiena08@yahoo.com
    FB: yangbaik

    Sekian... :)

    ReplyDelete
  3. salam..
    from ayu to ayu..
    Dear my unindentical twin..
    aku kenal baru la..
    since 2011 kot?!
    oppss.
    kenal gitu masa Blue wave gathering dgn Geng potong kat ttp
    by the way..
    what i like most on your on DIY and baking..
    lately ko dh upgrade entry dgn buat sikit2 instruction psl buat cookies and chocolate..
    the only thing that I used to dislike..which is sometimes i like..
    ko suke buat short entry ala notification..
    nak cuti la ape la..
    boss takde lah..
    kdg mcm suspen je..
    mcm aku ckp tdi
    kdg2 aku suke baca..
    kdg2 tak
    but then yg mcm tu la suspend nya agak kelaka pun ade..
    owh ye..
    my suugestion..
    every single time ko kuar mkn dgn nett ke..and the rest of bachelor geng..
    boleh tak buat review detail sikit tentang kedai ko gi makan tu eg:
    rekomen makan ape yg sedap
    average price
    location detail
    baru syiok..
    masukkan sekali komen culinary ko tu ke sbb ko mmg pernh keje jdi cook kan?!

    tu jelah komen dari aku yg mahaen nih..
    ekekek...
    semoga kita terus maju jaya dalma berblog and semoga ukhwah kita tetap berkekalan berpanjangan..
    insyaa Allah


    ReplyDelete
  4. nak join...

    komen ila... semua best.. tp ila suka e3 masakan dan tip2 masakan dr ayu... sbb mostly semua tips mskn yg ayu bagi sgt mudah nak buat n semua sedap2 pun...

    from me.... http://mamailahfazilah.blogspot.com
    emel: ilahfazilah@gmail.com
    FB : ilah fazilah

    ReplyDelete
  5. Apa yang best??

    --> Mummy Ayu selalu update pasal prince charming dan pricess bambam... hehehe.... Diorang cute!

    Apa yang tak best??

    --> erm.. erm... Tak de kot.. =D


    http://ettyselamat.blogspot.com
    ettyselamat@yahoo.com
    Etty Selamat

    ReplyDelete
  6. nak join...

    yang best blog mummy ayu ni sebab nory suka tgk gambar anak2 mummy ayu yang cute miut tu, suka dengar mummy ayu berceloteh pasal anak2..

    yang takbest, takde pon...semuanya best, sbb nory mmg suka baca blog yg citer pasal personal life ni...heheh,,

    Blog : www.noryzoulkefle.my

    email : elfekluz1921@gmail.com

    FB : Nory Zoulkefle.

    ReplyDelete
  7. yang best blog ayu ni,sebab hari2 mst akan ada update entry...mmg ayu rajin sangat kan....ya pun tak dapat nak update hari2..suka sebba selalu ada cerita kehidupan ian n iris..hari2 ya buka blog ayu,klu tak baca kisah budak 2 orang tu cam tak lengkap je hari ya..

    yang tak best,tak de satu pun yg tak best,sebab ya mmg suka baca blog ni,klu tak best ya mmg takkan masuk singgah blog ayu ni....

    http://mysara-ya.blogspot.com/

    email :fizalya82@yahoo.com

    id fb : alya kamal ( ya dah ada ayu n ayu pun dah approve ya...tq ayu )


    ReplyDelete
  8. hye I'm joined,
    semuanya best kat blog ni..
    hope ayu sentiasa hepi

    yg tak best,
    akak selalu jd silent reader
    sbb tk sempat bw skrg ni :(

    http://herba-tihara.blogspot.com/
    atihara@yahoo.com
    Tihara AB

    ReplyDelete
  9. nak join jgk...

    apa yg best....

    bila kak ayu update pasal makan,ank2 yg suka posing, n makanan DIY kak ayu sendiri.

    apa yang xbest...

    bila kak ayu tidak berupdate 3-4kali sehari.
    mcm boring lah xde cite kat sini.

    tu jelah...hihihi
    tp yg pasti bloh kak ayu sentiasa ieyda terjah.

    http://mamaieyda86.blogspot.com

    email: din_ieyda86@yahoo.com.my

    id FB: hasmidar mohd sibi




    ReplyDelete
  10. Yang best :
    Blog kak Ayu ceria, header pun cantik :)

    Tak best :
    Setakat ni belum jumpa, almaklumlah jarang singgah sini..
    Rasanya takdak yang tak suka kot :D

    http://normj1001.blogspot.com/
    normj1001@hotmail.com
    FB : Nor Myra

    ReplyDelete
  11. Apa yang best?
    kak ayu sentiasa update blog dan sy suka baca setaip entry kak ayu..
    Lg satu suka tgk airis dan ian berposing hehe

    yg tak best?
    klu kak ayu xupdate sy jd boring sbb xde apa yg nk baca hihik

    blog : http://fiedaeryda.blogspot.com
    emel : fieda852001@yahoo.com
    id fb : norafida abdullah

    ReplyDelete
  12. ehem..ehem.. mummy ayu..leh emailkan alamat x? hihi..nak kasi hadiah untuk comment kat post bling..bling tu =)

    ila_gpb@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. ok mmg lama rasanya ena dah baca blog ayu nie

    plg suka baca blog ayu nie sebab suka baca tentang perkembangan tentang Ian dan Irish..anak ayu nie membesar depan mata ena jea wpun hakikatnya membesar depan lappy..

    plg suka kalau ayu bercerita tentang bab masakan..baking dan choc mmg good info...

    ok bab yang ena nak ayu tingkatkan ialah..ayu selalu makan di luarkan waktu lunch jadi ena rasa ayu boleh terangkan harga ataupun lokasi tempat ayu makan..jadi kami yang baca nie dapat info tempat ayu mkn.biasa la dunia blog nie apa yang member blog mkn pasti kita yg membacanya teringin jugak...

    rasanya itu jea kot
    cha yok cha yok

    hah lg suka ayu rajin buat GA..suka suka suka sbb blh masuk eheh

    blog : zh-bucuk.blogspot.com
    email : zarena.guardian@gmail.com
    fb : zarena heeney

    ReplyDelete
  14. assalam....nak join juga la..

    yang bestnya;

    -ramai yg dh komen ayu ni rajin update entry..ya betui tu, sama la sy pun nk kata gitu....hikss..
    -header blog pun sweet je tgk..one happy family....
    -blog kemas....

    tak bestnya;
    - rajin buat entry..sampai saya tak dan nak baca ...kakaka...lawak je yer...
    - tak de yang tk best la ayu...so far ok jek...hehe

    link blog: ceriterayanzur.blogspot.com
    email: zura1916@yahoo.com
    FB: Zura Rahim

    ReplyDelete
  15. Yang bes kat blog mummy ayu adalah mummy ayu memang seorang blogger tegar yg sntiasa mengupdatekan blog dengan cerita dan berita yang menarik tak kira hujan, panas, rebut atau banjir sekali pun. Kebanyakkan cerita adalah mengenai keluarga beliau terutama mngenai puteri comelnya iris dan putera handsomenya ian, suka cerita pasal gaun iris yang dijahit oleh tok uminya. selain itu byk info2 menarik yang boleh dikongsikan bersama blogger2 yang lain. Caiyokkk mummy ayuuu..

    Yang x bestnya :
    Rasenya xde ape yang x bes pasal blog mummy ayu…sntiasa besss

    Semoga mummy ay uterus sukses 

    blog : ometomeiorked.blogspot.com
    email :aqilahalesyaafiqah@gmail.com
    FB : Nolly Liza

    ReplyDelete
  16. Hi Mummy Ayu.....wah3...sonoknyer wat giveaway...bolehlah ila try...ila mmg 'ur silent blog reader...cuma blog ila dh x xtif...sbb bosan tgk backgroundnyer...try tukar x boleh....huhuhu...

    Back to the main point....

    apa yang best :

    ila boleh ikuti perkembangan anak2 ayu, anak kitakan sama nama....hehehe...to be honest, memula ila follow blog ayu, ila boleh follow to the older post...tu maknanya ayu punya journey of life memang menyeronokkan......

    yang x best :

    dah dua kali join give away, tak menang...hehehe

    www.irisdanibu.blogspot.com

    Rozila binti Razali

    ZilaOSC@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. yang best kat cnie..

    blog kemas..entri pun best jugak berkenaan ngan keluarga..so dapat tukar2 pandangan..

    yang tak best..takder lagi kut sebab baru kenal :)

    apepun selamat berkenalan ye..

    link saya: http://myadyna.com


    psst..saya juga peminat fm :)

    ReplyDelete
  18. slmt thn baru 2013 ayu & family

    apa yg best - suke tgk kekreatifan ayu deco2 esp time bdau anak2..best btol! xde yg xbest..coretan kite mak2 ni mmg utk anak2/family kan..

    zmarlia@yahoo.com
    http://superzetymarlia.blogspot.com/
    fb:zety zainal

    ReplyDelete
  19. Hee..ambik kes3mpatan nak join jugek :-)
    Best nye...ayu rajin update..ayat simple n n3 tak terlalu pnjang, boleh baca n3 ayu dgn pantas...

    Tak bestnye, eina je skrg tak smpat2x dah nak follow stp n3 ayu...tk mcm dulu..huu..sedey tau..l kalau dl boleh je jd pengomen tgar, skrg tak bleh dah...tiada kelapangan masa..wuu..

    Http://mamalieyna.blogspot.com
    Lieyna_hamid@yahoo.com.sg
    Fb haslina hamid

    Tq

    ReplyDelete
  20. :)...

    lama nureen tak kesini... ngan keja yg x menentu byknya huhuu...

    yg best ttg blog mummy ayu..
    - simple n sweet g2 blog mummy ayu ni.. warna pink melambang keayuan seirama ngan nama :)
    -mummy ayu mmg alwayz update tp nureen ja x sempat nk ligan
    - anak2 yg comel bertambah meriah n3 mummy ayu..
    -yg best bila baca part yg mummy ayu g mkn2 ngan kengkwn masa lunch hour.. pastu masa holiday pon best ngan telatah anak2.. mencuit hati :)


    http://nureenasir.blogspot.com/
    nureen_345@yahoo.com
    fb x der la hehehe

    ReplyDelete
  21. salam ayu..nak komen ne..

    apa yg best:
    ayu rajin update blog..sehari sampai 3-4 entri TAPI ringkas n mudah nak baca.. xder la meleret2..:)

    apa yg tak best:
    kadang entri ayu selalu tergantung.. bikin tanda tanya.. suh kita teka.. dah teka betol, xder hadiah lak.. ngeee

    BLOG: http://eyeyou76.blogspot.com/

    EMEL: eyeyou76@gmail.com

    FB: ROHAYU MOHTAR

    ReplyDelete
  22. nak join juga...mana tau ada rezeki lagi...

    ok
    Yg BEST:
    Blog mummy ayu sentiasa update walaupun dlm hari2 cuti..& sentiasa ada idea untuk setiap n3 yg posting...walaupun hanya n3 yg paling ringkas..tak terpk dek akal den ni ha yg kekadang buntu nak wat n3 ape...hehehe

    Yg Tak BEST:
    Alangkah bestnya kalau dapat jumpa Ian & Iris juga mummy ayu depan mata...


    Details:

    http://nadzarahal-habsyi.blogspot.com/

    nadzarah2@gmail.com

    FB: Aleya Amira Aidil


    OK DONE!! TQ MUMMY AYU!!!


    ReplyDelete
  23. Suke sumenye. Tak de yang tak suka.

    Link blog : www.ibulala.blogspot.com

    Email : rohana.athmad@gmail.com

    Id fb : ibu lala

    ReplyDelete
  24. 1. tinggalkan komen
    apa yang best :-
    1.1 suka tengok kehidupan mummy ayu yang ceria dan gembira
    1.2 sentiasa nak tau perkembangan 2 orang permata hati pengubat lara
    1.3 novel-novel mummy ayu jadi panduan sebab hobi kita sama

    apa yg tak best :-
    1.1 takut nak tinggalkn komen sebab saya nie silent reader je.
    1.2 sebenarnya takde yang tak best he..he..he

    2. tinggalkan
    link blog : takde blog
    email : azmatun5022@gmail.com
    id FB : azma arif

    3. dah..itu jer..terima kasih ye..

    ReplyDelete
  25. perghhhh masuk2 je ade giveaway rupenye..ok la support geng.dh la lama xjenjalan sini..


    ape yg best:
    ade model super cute and hero yg ensem..iris and ian ler.aku rs 99% kisah dorang :)

    yg xbest:
    byk aku xdpt baca sbb ko update cpt sgt..hehe..tp tu bgs sbnrnya..menunjukkan ko sorang blogger tegarrrr..hehe

    emel: suzieycomei@yahoo.com
    FB: xkan xtau kot..hahahaha

    ReplyDelete
  26. kite selalu masuk sini tapi kite ada penyakit malas nak taip komen.. :b

    blog mummy ayu adalah best.. semuanya best-best belaka takde yang tak best... :b

    ReplyDelete
  27. kita suka jalan kat sini ...
    yang best???

    -kak ayu rajin sangat buat n3.sehari mesti lebih dari 4 n3...
    sampai sempat baca tapi tak sempat nak komen.....

    -suka baca kisah anak2 kak ayu...
    dari tak kenal rasanya mcm dah kenal Ian dan iris...

    -n3 kak ayu simple dan mudah je...

    dan yang paling kita suka...

    BLOG KAK AYU RINGAN TAK PAYAH LOADING LAMA2..KAT HP PUN BOLEH BACA.....

    yang tak best tak ada tapi yang buat saya jeles ada...sebabnya
    kak ayu sempat aje buat n3 walaupun sibuk dengan kerja..maklumlah PA orang besar...



    blog : http://anna-jueanna.blogspot.com
    emel : loveannajueanna@gmail.com
    id fb : jueliyanna joehari


    selamat tahun baru buat kak ayu sekeluarga






    ReplyDelete
  28. apa yang best :

    suka tgk gelagat ian & iris.. memang pasangan abg & adik y sgt2 cute & sgt2 kamceng.. selalu lakukan xtvt bersama & xtvt menarik..

    Yang tak best :
    rasanya.. xde apa y tak best.. semuanya ok aje ;-)

    ReplyDelete
  29. komen best: blog comel dan suke bace sebab mesra gitew

    komen tak best: entry pendek2, tak puas nak bace

    http://welovesusuibu.blogspot.com
    https://www.facebook.com/welovesusuibu
    welovesusuibu@gmail.com





    ReplyDelete
  30. wow ada giveaway ler....hehehehe xperasan pun.....

    ok nak komen apa yerk sbbnyer bonda slalu terjah blog mummy ayu nie sbb nak amik inspirasi dlm mendekatkan diri dgn anak2 ....tambah2 mummy keja jauh n perlu beri komitment yg tinggi....hehehehe yg xbest mcm xde jerk...nak komen mcmn....hahahaha

    ReplyDelete
  31. Salam,

    lama xbukak blog,ade plak giveaway kn...sy join ye :)
    sy suka bca blog akk ni sbb byk kisah anak2 akak ian & iris yg kiut miut tu n msg2 tau dh hobi mummy nye suka amik gmbr...hehe..

    TQ

    Link blog: Lieya (silent reader je)
    Email: nie_nj85@yahoo.com
    Id FB: Eil Lieya Nie

    ReplyDelete
  32. first time masuk blog mummy ayu terus rasa sedap mata memandang...kemas dan teratur..ada plak giveway di terakhir nie terus nak join sekaki

    apa yg tak best : buat masa nie semuanya ok pada pandangan saya...

    jealous tau tengok rajin mummy ayu yg rajin update blog..kita nie memanjang kelaut jer blog tue

    http://sedetikilham.blogspot.com
    email : kayrul7950@gmail.com
    id facebook : khairul ibtisam

    ReplyDelete
  33. yg best nye sbb msa mula2 jmpa blog ni dpt tau akk ni duk sban sma tmpt ngn sy...hehe trus berminat nk bkk je blog akk ni tiap2 ari...:)

    yg xbest lum perasan lg kot..kihkih ;)

    Link blog : takde blog (silent reader)
    Email : zie_truelove20@yahoo.com
    Id FB : Noorzie Jasni

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...