Rooftop Prince ~ sinopsis & review

ok..saja jer nak share cita2 korea yg Mummy Ayu dah layan
mana tau kawan2 nak tgk..leh gak baca sikit2 kat sini
mula2 ngan...
Rooftop Prince
cita nie.....best..best sangat2
5 bintang..
cita nie mengisahkan hero..

seorang putera raja...yg kematian puterinya
heroin nie...
tetiba...dlm proses menjejak sapa pembunuh misteri puterinya
dengan dibantu oleh 3 org pengikut dia....

tetiba secara magik.....muncul di masa depan
kat atas bumbung..rumah heroin nie
hah...nie baru 1st heroin
puteri tu..heroin jahat
emmm.....
pas dah putera tu ..tetiba muncul
of coz la macam2 kejadian yg lawak terjadi...
ye la..dr masa zaman dynasty mana tah...ke masa depan
memang lawak
so...heroin nie la tlg diaorang sesuaikan diri....
tetiba putera nie terjumpa seseorang yg sejibik ngan puteri dia
bukan main lagi la putera tu nak dapatkan balik kan
and..diaorang pun sanggup la transform....
and...dlm proses nak dapatkan puteri tu
putera tu tak dapat lari....
dia tersyok kan heroin....
and..rupanya heroin nie pun..ada gak pada zaman putera tu..
tapi watak yg berbeza
emmmmmmm
and....cerita ni makin menariks....
bila putera nie pun ada kembar dia kat zaman moden tu
tapi mamat yg sama ngan putera tu...ditimpa sesuatu
and..family mamat yg sama ngan putera tu ingat putera nie mamat tu
semakin lama putera & the gang kat zaman moden tu
semakin banyak yg terbongkar
and..ada persamaan antara dua zaman tu
and..mcm2 yg jadi
membuatkan kita nak tgk dan nak tengok lagi
sbb tak sabar nak tau ending cerita nie
of coz..ada yg jahat & ada yg baik
yg paling nak tau..
putera tu berjaya tak balik ke zaman diaorang?
mcm mana plak mamat yg sama ngan hero tu?
heroin comel nie...mcm mana plak kalau putera tu balik zaman dia?
and....ada part ...sedih.and banyak part yg happy, lawak & romantis.....and ada gak geram
pendek kata..best la!
cita nie ada 20 episod
but memang tak terasa panjang cerita nie
sbb laju jer tgk ..tak sabar nak tau
so...kengkawan yg minta korea & lum tgk cita nie..
sila la tgk yer..
:-)

minggu depan Mummy Ayu buat review cita korea yg lain plak yer.
:-)



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...