Iris jumpa doktor semalam...

ok....semalam kan Mummy Ayu cuti sbb nak bawak Iris jumpa doktor
plan asal nak bawak Iris gie sepital jer
tapi oleh kerana....Iris dah tak ngau sakit telinga plak dah..kecuali malam hari tu sekali jer
so...Mummy Ayu just bawak Iris gie klinik jer...
jumpa ngan doktor yg kami dah biasa kat senawang tu jer...
and....
doktor nie pun.memang Mummy Ayu dah biasa sgt
kira mcm doktor panel family kami la
(actually...masa nak pregnantkan Iris dulu pun..
siap minta petua kat doktor ni..mcm mana nak dpt baby girl..
emmm.memang close la kan..
and doc nie pun perempuan.
so..memang senang la kan)
and..masa Iris demam teruk dulu pun..ada gak jumpa doctor nie...
cuma bila dah makan ubat doc nie..tapi still tak ok..tu yg refer ke sepital gak
and...doc nie pun ada rekod Iris ... so senang la
Doc tu kata....dlm telinga Iris bengkak sikit..tak teruk but still bengkak kan
so...of coz la tak nak biarkan berlarutan
and.....end up...nie ;a ubat2 yg dpat semalam
ubat...tahan sakit, bengkak telinga, selsema, batuk & antibiotik
plus ubat untuk spray dlm hidung...
emmmmm.....nasib baik la Iris sekarang nie dah senang makan ubat
so..takde masalah la sangat bab ubat2 nie
and....3 minggu lagi..doc nak jumpa balik
tgk macam mana telinga Iris
hopefully makin ok la 
and..hopefully..takde yg serius...
emmm...
doc kata..puncanya sbb demam hari tu la
virus dr selsema tu..berjangkit ke telinga
tu yg menyebabkan bengkak tu
nasib baik Iris nie pandai ckp bila sakit
so...senang la sikit
kalau dia nangis jer...jenuh gak la kan
3 minggu lagi...jumpa doc balik
and appt kat sepital nanti..bulan 3
tu gie jugak....follow up kan
tu la kisah Iris nie.


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

Jemputla komen di sini...