11 + 11 things about me..

dah lama tak buat tag2 mcm nie
semalam tetiba dapat
sekali tgk..dah pernah dpt..tapi tak buat2 lagi
dok la dlm draf

yg nie baru dapat semalam
dr Sha

1. Siapa keutamaan anda dalam keluarga? senaraikan dari 1-10.
~ Ian & Iris
~ Daddy
~ Ibu & Ayah
~ Mak & Abah (MIL & FIL)
~ adik2
~ kakak & adik ipar
~ anak buah
~ saudara mara

2. Apakah pekerjaan anda? suka atau tak kerja anda & kenapa suka & tak suka?
~ PA to one of Pengarah di PDRM. suka....sbb bos tak banyak ragam & kengkawan opis pun best.

3. Siapa yang banyak beralah & bertanggungjawab dalam keluarga anda?
~ Mummy Ayu la..kalu hubby marah or mengamuk, Mummy Ayu senyap jer

4. Bilakah tarikh perkahwinan ibu bapa anda?
~ 29.12.1978

5. Apakah pengalaman anda di sekolah yang tak dapat anda lupakan sampai sekarang?
~ ngurat anak Ustaz & berjaya couple..5 tahun..tapi takde jodoh.

6. Siapakah inspirasi & pendorong anda dalam berblog?
~ my BFF..sbb dia yg ajar Mummy Ayu berblog nie

7. Tarikh apakah yang tak pernah anda lupa & mesti tandakan bila terima kalendar setiap tahun?
~ my birthday of coz, birthday anak2, hubby, family

8. Senaraikan nama kawan2 anda yang sentiasa berada bersama anda dikala senang & susah.
~ my beloved Ibu (sbb tak pernah rahsia apa pun dgn Ibu & anggap mcm kawan bila bercerita rahsia) and my dearest BFF.

9. Senaraikan tarikh lahir setiap anggota keluarga anda.
uuii..ramai tu..
Ibu ~ 29.12
Ayah ~ 31.3
Me ~ 8.11
Angah 31.12
Ewan ~ 27.1
Dido ~ 30.8
Eira ~ 29.2
Apiq ~ 3.4
Wani ~ 1.6
Amie ~ 8.1

Hubby ~ 4.7
Ian ~ 3.2
Iris ~ 10.11

10. Bila anda didalam kesusahan & kesempitan siapakah yang akan anda fikirkan dahulu untuk memohon bantuan?
~ Ibu & hubby..

11. Apakah impian & matlamat hidup anda?
~ nak jadi insan yg solehah, berjaya dlm hidup di dunia & akhirat, anak yg taat, isteri yg baik & mummy yg sempurna .. insyallah.

and yg nie plak dr Reflisia (bulan 11 tahun lepas punya nie)

1. Name of your mom call?

~ Along

2. Your favourite Restaurant?

~ tak kisah sgt..janji cedap.

3. favourite pastry?

~ choc cake..of coz..yum yum.

4. your dream wedding theme (tak kisahlah dah kawen atau belum)

~ wedding kat tepi pantai..romantik nya.

5. your preference denim brand?

~ pun tak kisah sgt janji selesa

6. country's desire to travel?

~ Mekah..insyaallah...one day

7. your fashion icon?

~ emmm

8. your favorite soccer player?

~ emmmmm

9. Blog that u love to blogwalking?

~ blog kengkawan semua..muah muah!

10. the best place in Malaysia that u think?

~ beach.... suka sgt lepak kat pantai

11. the most you do not like?

~ kes pembuangan/ pembunuhan/ penderaan terhadap kanak2..kesian sgt. geram bila baca.


ok..done dah 2 tag...

suppose kena tag 11 org

tapi Mummy Ayu tak tau nak tag sapa

so..tak yah la ek...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. waa cepatnye...hehehe...saje je sha tanye soalan2 tu cos slalunye benda2 tu yg slalu kita lupa....kira ni nak refresh balikla

    ReplyDelete
  2. kalo tanya aku tarikh yang sentiasa aku tanda kat kalender...of coz...tarikh masuk gaji muahahahahahahahaha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...