Tak ada law degree pun, boleh jadi lawyer.....

mulai minggu nie
Mummy Ayu ada satu lagi cerita yg mesti tengok...
emmm...
dulu kan...
suka layan CSI..tambah2 CSI Miami
tapi new season ..hujung minggu nie kalu tak silap
pas tu layan la mcm2 lagi...
tapi isnin baru nie
baru start
new drawa, new season...

Suits.....
tgk iklan dia pun dah best
and mesti tengok...
isnin lepas tengok..tapi separuh jer
and malam semalam baru tgk dr mula
(astro kan banyak ulangan)
sinopsis sikit ~
Fancy a handsome man in a sharp suit?
Then this hot new legal drama is just the thing for you.
Indulge in back to back episodes of the sharpest men in Suits and their hotter legal eagle minds.
Mike Ross (Patrick J. Adams) is a college dropout who accidentally lands a job
in the law firm of New York’s legal eagle Harvey Specter (Gabriel Macht).
Without a law degree, Mike must rely on his brilliant mind
and street smarts to protect his new job—
and guard his secrets—
from his hard-nosed boss and the legal sharks who are circling him, hungry for blood.
sinopsis versi Mummy Ayu ~
Mike Ross (Patricks J. Adams) nie seorang yg pandai..
dia pernah belajar nak jadi lawyer tapi kena buang sbb dia kantoi jual soalan exam
sbb dia perlukan duit untuk bayar perubatan nenek dia
pas tu dia amik upah gie exam untuk budak2 nak masuk law school
pun hampir kantoi
last2 dia terpaksa join member dia edar dadah
nak jadi cita..
tengah dia hantar dadah tu kat hotel,
dia nampak polis
so..dia lari..masuk kat dalam bilik
yg tengah adakan interview untuk ambil lawyer
so..dia jumpa dengan Harvey Specter (Gabriel Macht)
boleh plak time tu dadah yg dia bawa tu berterabur depan Harvey
so..nak tak nak..dia kena explain semua kat Harvey nie
Harvey nie lawyer yg tebaik kat law firm yg terkenal kat situ
Mike pun cabar Harvey..tanya apa2 soalan pasal law
and semuanya Mike boleh jawab
so..dia pun dapat jawatan tu...
sempoi jer
pas tu 1st kes yg diaorang berdua handle..hampir gagal
tapi sbb gabungan dua org mamat nie..berjaya
and...bermula la career Mike sbg pembantu peguam
walaupun takde apa2 kelulusan but he is very genius....
plus hansem & smart tu
he he he
so..cerita Suits nie...every monday 10 pm
kat channel diva..702..astro

kalu sapa2 lum tgk 1st episod...
leh tgk pada...

29 Mar 11:55 am
or
31 Mar 1:45 am
or
31 Mar 10:05 pm
or
1 Apr 11:45 pm

emmm...banyak kali lagi ulangan
untuk episod pertama nie..tayangan dia 1 1/2 jam
sbb premiere kan
pas tu..baru 1 jam seminggu
plus ulangan yg berkali2..
so...boleh la layan

cita nei dah popular kat luar negara rasanya
cuma kat malaysia jer baru mula

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

Jemputla komen di sini...