Review novel..lama dah tak buat kan?

lama rasanya tak buat review pasal novel kan?
bukan sbb Mummy Ayu dah tak baca novel
Mummy Ayu baca banyak novel baru2 nie..
kadang2..satu hari satu novel
tapi banyak nya kat opis la
sbb kat umah..memang tak leh nak pegang novel
baru baca 1 or 2 muka surat
dah dtg Iris..nak manja2..
nak gak baca
emm..takde la...
so...
nie antaranya novel yg baru Mummy Ayu baca
cuma satu jer yg lum baca ~ Memang Itu Cinta
(baru dpt dari adik kat opis)
meh tgk jab ek..
best ker tak best?
Roti Cicah Susu
(pinjam kat adik opis nie)
keluaran Buku Prima
novel nie mengisahkan hubungan erat dikalangan anak2 yatim nie
Umairah, Aiman, Arissa & Emilda
mereka berempat tinggak di rumah anak2 yatim sejak kecil lagi
tapi disebabkan satu kumpulan kongsi gelap mereka terpisah
tapi disebabkan kumpulan kongsi gelap itu juga la
mereka kembali bersama bila dewasa
hampir berbunuhan sesama mereka
tapi disebabkan hubungan persaudaraan yg erat..
mereka berjaya menumpaskan kumpulan kongsi gelap itu

novel nie best..tapi kena baca betul2..
banyak hubungkaitnya..
and quite heavy la bagi Mummy Ayu
tapi ending..cedih

novel yg kedua
nie adik Mummy Ayu punya
dah lama gak baca
Ingat Janji Kita
terbitan Alaf 21
novel nie best sgt..
kelakar..
gelak sorang2 la Mummy Ayu dibuatnya
Adi ... dipelihara oleh Mak Cik Kalsom
sejak kematian bapanya
tapi....selalu didera/ dibuli oleh makcik kalsom dia nie
Adi keja kat stesen minyak makcik dia
tapi..selalu kena kerja lebih masa,
rehat sikit..kena potong gaji
dan macam2 la..
alasan yg digunakan...
nasib baik la makcik dia pungut, bela..kalau tak melarat la hidup dia
semua nie pun dilakukan makcik dia bersebab..of coz la sbb harta
and Adi sendiri menyimpan seribu satu rahsia dlm hidup dia
Adi berkawan baik dgn Raimi
dan satu hari..
permintaan Raimi meminta Adi menyamar menjadi kekasih Raimi
(sbb Atok Raimi nak jodohkan dia dgn budak kampung)
dan semuanya bermula dg itu
satu persatu rahsia Adi terbongkar
yg pertama sekali...
Adi bertukar menjadi Adinida
emmmm...?

memang best!!

and novel yg ketiga
Pabila Cinta Memanggil
terbitan Karya Seni
pun adik Mummy Ayu punya
novel nie pun..best and best sgt....
Yang AYesha..seorang gadis yg simple...
bekerja dikedai bunga..semantara mencari kerja tetap
dapat offer oleh Adam..owner butik sebelah kedai bunga tu
untuk kerja dipejabat abang Adam..Irfan
sbg interior designer

Adam...minat ngan Yang
tapi punya la adventure nak ngurat
bila dah dapat ngurat
Irfan pun sama nak ngurat jugak Yang
tapi Yang..of coz la suka ngan Adam jer
cara Adam ngurat & layan Yang..sweet sgt
(dah mcm Hilman dah rasanya..so sweet & so romantis)
:-)
tu yg Mummy Ayu SS *(syok sendiri) bila layan novel nie
he he he..

ada lagi novel yg Mummy Ayu dah baca
nanti fre22 Mummy Ayu buat review lagi
yg Net belikan..ada 2
yg Mummy Ayu beli..karya seni..ada 2
emmm..semua pun best!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. wah......xper2 nanti along terjah...kena habiskan mana yang ada tuh...agak2 kan..kalau along jual koleksi novel along tuh ok x?

    ReplyDelete
  2. baguslah ayu ni...
    leh cari novel2 ni pas ni..
    keep good work...tak perlu terkial2 nak cari novel apa yang best...hehehe

    ReplyDelete
  3. Hi! I'm Rebecca (from RebeccaSaw.com) and I'm a full time blogger. I have an upcoming campaign that is suitable for parenting bloggers and I would like to work together with you. Please do email me at rebecca@rougecomms.com. I look forward to your reply. Thank you!

    ReplyDelete
  4. buku 'ingat janji kita' mmg best, kak.
    duk ulang2 baca. :)

    ReplyDelete
  5. rajin mummy ayu ni bace novel !! kite ni mmg jenis bute sungguh bab2 novel

    ReplyDelete
  6. bestnye ayu..kalaulah eina ada msa yg banyk utk itu..haih~

    dl mmg peminat tegar mmbca novel..cerita lama la sblm kawen..huu~

    ReplyDelete
  7. WANTED!!!!!
    NOVEL :”misteri kampong hilang”
    PENULIS : moro m.s.
    TAHUN : 1992
    TERBITAN : Kintan Publisher
    ISBN : 9839012924, 9789839012927
    Length :262 pages
    p/s : asl la susuh giler nak cri novel yg 1neeee…. search dlm internt pown cikit jew infonyer…. *_*

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...