Bekal breakfast

assalamualaikum
salam selasa
good morning!!!

Mummy Ayu boleh dikatakan hari2 bawak bekal gi opis sekarang ni
sbb nya..buatkan bekal utk Iris
so..sekali la bekal utk sendiri

alkisahnya..Iris malas nak beratur beli makanan kat kantin
berebut2 tu... dia x mau
mcm Ian..senang
bawak bekal roti .. cukup dah
yg Iris ni..dulu nak nugget
hari2 pun nugget..Mummy Ayu sesekali boleh la
but sekarang ni..takmau nugget dah
nak yg berat2...nasi goreng, mee hoon goreng, macaroni la
ha..mcm tu plak
so..sekali la masak..utk 2 bekal
offer jugak kat Ian...budak lelaki, takmau dia

(panjang plak intro nya yer 😁)
so bekalan pagi ni
😊😊😊

nasi goreng cina
and
egg mayo sandwiches
Iris bawak nasi goreng je
sandwich tu extra2 je utk Mummy Ayu

Mummy Ayu bfast awal
sebelum mula keja..makan siap2 dulu dah
tapiiii
dlm kul 10 lebih kang, sure mcm nak kudap2
tu yg siap2 dah prepare tu
kalau x de apa... biskut pun jadi la
gitu

kengkawan...bfast apa pagi ni?

have a gooda day!!!
moga yg baik2 saja utk kita semua
aamiin 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. Monink MA! Pagi ni breakfast shake je, sebab lepas ni nak ke sekolah anak mengajar kelas memasak hihi. Sure nanti makan lagi kat sana. Nampak sedap sandwich telur dgn nasi goreng tu.

    ReplyDelete
  2. i breakfast mkn bihun goreng tadi...have a nice day!!!

    ReplyDelete
  3. Pagi MA....sedapnya sarapan ...itu udah cukup lumayan buat mengganjal perut...lucuk pula liat rantangnyaπŸ˜€..sayapun pagi ini sarapan nasi goreng putih..sederhana saja..pakai telur dan kerupuk

    ReplyDelete
  4. Lama dah x bawak bekal..ntah bila nak mula balik

    ReplyDelete
  5. sekarang tiap hari bekal sandwish telur je kak

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...