Ujian kecil

pagi ni kan hujan lebat
otw gi hantar Ian & Iris tu...dapat call dr Ayah
Ayah inform tayar kereta dia masuk lubang & minta tolong hantarkan budak sekolah
Allahuakbar..suspen jugak la kan
of coz la boleh je
but yg penting..nak tgk Ayah tu
so.. tukar laluan.. gi kat area rumah Ibu & Ayah
tgk dlm group ... Ayah dah share pic dah
emmm.... x mustahil la
sbb hujan2... gelap2 ni
mcm2 boleh jadi kan
apa pun syukur alhamdulillah
Ayah x de apa...
kereta boleh repair

sampai2.. tgk Amie, adik bungsu Mummy Ayu yg keja honda tu 
tgh nak tukar kan taya kereta Ayah
sempat jugak snap tu sekeping
dalam nak cepat ... πŸ˜…
tayar kereta depan pecah & bumper tepi tu pecah sikit
x perasan plak bumper depan pecah ke tak

salam Ayah.. tanya Ayah ok tak?
semua ok...
ok jom.. baru drive hantar bebudak gi sekolah

ada 2 orang budak sekolah yg Ayah selalu hantar
masuk sekali.. Mummy Ayu hantar sekali ngan Ian & Iris
memang sama sekolah pun semua
sorang lagi x de...nasib kalau tak, sendat la kat belakang tu

dah sampai opis baru call Ibu
Amie drive kereta Ayah bawak ke tempat kerja dia
check kan mana yg patut
Ayah drive keta Amie balik
alhamdulillah... semua ok & x de apa2....
kena tukar tayar & repair sikit la tepi tu
kena tukar bumper kot
tunggu update dr Amie nanti
ujian kecil pagi2 hujan ni 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. truk juga pecah tepi tu....smoga dipermudahkan kete ayah tu

    ReplyDelete
  2. Kesiannya ayah MA. Tu la hujan2 mungkin dia tak nampak. Nasib baik ada anak yang kerja honda tolong tukarkan tayar & bawak pegi check apa yang patut.

    ReplyDelete
  3. Nasib baik ayah x apa².. syukur... kereta rosak x pe boleh repair janji xde kemalangan jiwa

    ReplyDelete
  4. Allahu, nasib baik ayah takde pape...syukur..

    ReplyDelete
  5. Yang penting ayah ga kenapa"....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...