Masak masak di hujung minggu

seperti biasa
bila weekend memang meriah sikit la aktiviti masak2 Mummy Ayu
sama mcm minggu lepas
weekend ni masak2 kat rumah Ibu
with Ibu
sbb yg lain x balik
so Mummy Ayu yg paling dekat ngan Ibu & Ayah
alhamdulillah...
pagi Sabtu..hantar Ian gi sekolah
dia dah start busy ngan SPM yg coming soon 
(adei.. Mummy Ayu yg berdebar bila ingat anak nak exam)
lepas hantar Ian.. amik Ibu gi kedai beli lauk2 nya
dah ada menu dah
so senang, tau nak beli apa
hasilnya..
voila....
alhamdulillah
ayam goreng
sambal ikan
tempe goreng
sup petola
and main menu nya 
ikan bakar
yezza
Mummy Ayu nak makan ikan siakap bakar + air asam + kicap cili

Ibu plak nak ikan pari bakar bersambal 

dua2 buat
dua2 dpt makan
buat sikit2 je pun
alhamdulillah...ikan2 nya ada
memang mcm kucing la lunch tu
meratah ikan
he he he...

panas2 tu..
Mummy Ayu buat laici kang plak
alhamdulillah
dapppp πŸ‘πŸ‘πŸ‘

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. sedapnya menu akak, paling sedap ada laicikang tu

    ReplyDelete
  2. saya tengok pun terliur. dappnyaaaa!

    ReplyDelete
  3. Dah la tak makan sup petola. Fav sayur tu 🩷

    ReplyDelete
  4. sedapnya....... siap laicikang sekali

    ReplyDelete
  5. Kisahnya pasal ikan ni kak kat akak..semalam nak beli ikan bawal emas..besar..RM34 sekilo...mahal la...konon nak buat ikan bakar..pas tu nampak ikan pari...cuba la pegang dan bau...alaaa spoiled ada bau hancing...terus x jadi beli...nampak kepala ikan tenggiri tu terus beli je..lupa terus ikan bawal emas..hahahahaha...sedapnyaaa...lama x buat ikan bakar

    ReplyDelete
  6. Lama jugak x makan ikan bako...Sedapnya..syoknya makan reramai....

    ReplyDelete
  7. telan air liur tgk gambar mknn bila perut 0 ni... x boleh jadi la... hehehe

    ReplyDelete
  8. Nah itu yang pas banget..ada ikan bakar dan sambal...apalagi kalau ada lalapan..emmm auto nambah lagi 😁

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...