Picnic time

lama rasanya x gi picnic
since lepas covid ni
emmm..memang lama dah la

so...weekend baru ni
memang dah plan
and awal2 dah ajak gather2..siapa yg balik
jo picnic

so...seawal 5 pagi ye Mummy Ayu bangun
almaklumlah..mcm biasa ... AJK makanan
ha amik...mcm2 ada
tapi lupa plak nak snap pic menunya
nasi goreng
cekodok pisang
nugget
samosa
tu yg bangun kul 5 tu
he he he
Shyra & Caip.. satay
siap bakar2 lagi tepi laut tu
Angah .. ayam bakar
pun bakar kat tepi laut
pas tu bakar jugak otak2..
alang2 dah ada api tu kan
Eija .. tahu begedil & choc brownies
alhamdulillah
meriah menu nya

Mummy Ayu memang x mandi la
dok atas tikar
dari sampai ..... sampai la balik
layan netflix, baca novel
and amik gambar pun..dr atas tikar tu la
he he he... dulu suka laut2 ni
but now...ntah
suka tgk view
tapi x minat dah nak main2 air or pasir tu
faktor umur kot....

Ian...ait..dia plak yg main pasir

amik pic dr adik2 je
dia yg amik gambar kat tengah laut
Iris..bukan main seronok la
bab mandi manda ni

kesayangan Mummy Ayu
Ibu & Ayah πŸ’“πŸ’“πŸ’“

dah mcm nak sukaneka plak tu...

us...
Mummy Ayu yg kat belakang tu

alhamdulillah
sampai kat beach kul 7.15
so dpt port yg cun..
masa sampai air still pasang
2-3 langkah je dah sampai laut
but masa nak balik tu.. dlm kul 10 lebih
air dah surut
but org makin ramai sampai
so..kami gerak dulu la





 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. Seronoknya piknik di tepian pantai. Di mana tu MA? Port Dickson darul kemah ke

    ReplyDelete
  2. Bestnya berkelah ramai2 dengan family. Mak ayah MA pun nampak seronok dapat tengok anak cucu bermain kat pantai.

    ReplyDelete
  3. Sudah lama saya pun tak piknik .apalgi ke pantai...bersyukur masih berkumpul dengan kedua orang tua

    ReplyDelete
  4. haha..kann.. kalau bukan sebab kena jaga anak mandi, memang tak kuasa nak main air laut.

    ReplyDelete
  5. bestnya picnic!!! hahahah bab faktor umur tu sama ler kita...tak berapa minat dh mandi manda for fun tu...ari tu time gi lexis pun, i tak mandi pool pun...emmmm

    ReplyDelete
  6. Seronoknya.... Pergi awal pagi tak panas sangat kan.

    ReplyDelete
  7. Akak pun lama dah rasanya x berkelah..last bulan 11 tahun lepas family day tu...ni kat area mana? bukan telok kemang kan?

    ReplyDelete
  8. Seronok, dapat piknik tepi laut, lagi-lagi ahli keluarga semua turut serta.
    Sama, saya pun sudah tak berminat untuk mandi laut.

    ReplyDelete
  9. Sungguh asik dan meriah bila piknik bersama keluarga ya Mbak.
    Jauh kah jaraknya dari rumah?
    Jadi kangen piknik ke pantai juga nih Mbak. Dari rumah saya sekitar 60 km untuk sampai di pantai Palabuhanratu.

    Salam,

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...