Moisturizer Apa Yang Bagus 2023? – Moisturizer Water Based Terbaik Mesti Ada Ciri-ciri Berikut! - Tips Muka Glowing

baru2 ni ada kawan Mummy Ayu share & recommend ngan Mummy Ayu satu produk ni 
and of coz la Mummy Ayu pun cuba
so now Mummy Ayu ngan share ngan kengkawan Mummy Ayu plak 

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
haa..nama pun dah ala2 korea kan...
yes..produk ni skincare produk korea yg dah bertapak di negara kita 10 tahun dah
and semua produk diaorang dijual secara online di official website diaorang ... 

Pelembap muka/ Moisturizer Water Based Hansaegee Nature
sama mcm skincare yg lain 
diaorang ada mcm2 produk
cleanser, serum, mask, sunscreen and yg Mummy Ayu cerita ni
pelembap muka Aqua whitening cream 
but Mummy Ayu pakai bukan la sbb nak putih
but sbb nak  protect kulit, nak rawat kulit....nak jaga kulit muka
kalau makin putih tu bonus la gitu
plus kan musim panas sekarang ni..kulit cepat rasa kering & tegang
dgn cuaca yg x menentu sekarang ni
memang sesuai sgt la Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni tau
sbb cream ni more kpd pelembab muka actually
its moisturizer water based
and serius boleh nampak titisan air (water drop) bila kita apply kat tangan
and ni salah satu sebab yg membuatkan Mummy Ayu sangat tertarik sangat


moisturizer water based yang bagus ni…. sgt best and sgt sesuai utk semua jenis kulit
kulit berminyak ke, kulit kering ke, kulit kombinasi, kulit yg bermasalah
semua pun boleh guna pelembab muka Aqua Whitening Cream ni
pelembab muka terbaik!!!

 
first time Mummy Ayu dapat Aqua Hansaegee Nature Moisturizer ni
memang excited la kan… of coz
and bila buka jer bottle tu
my first expression is.. wahhh.. so creamy & so light sgt texture dia
wangi.. of coz ….bau wangi, best sgt
butt.. yg paling best is texture dia so light
ringan sgt and bila pegang tu… rasa mcm sejuk & rasa so fresh la
bila apply kat skin kita
rasa mcm kena air .. sejuk & ringan sangat
and sekejap je…dah boleh rasa water drop tu

Cara Pemakaian Moiturizer Dengan Betul Adalah 
Salah Satu Tips Penjagaan Muka Yang Penting
jom Mummy Ayu sharekan…
cara pemakaian moisturizer Aqua Whitening Cream terbaik ni…
first … cuci muka & lap hingga kering
coletkan moisturizer water based ni pada dahu, dagu, pipi, hidung dan leher

than ratakan & sapu dengan cara urutan wajah

after a few second, korang boleh nampak water drop tu
boleh juga urut & tepuk sikit pada kulit wajah so that
Aqua Whitening Cream boleh diserap sepenuhnya ke dalam kulit wajah anda

bila first time Mummy Ayu apply kat tangan..mula2 tu
serius....dia mcm so light & tak rasa melekit langsung
and bila sapu2 tu terus diserap dlm kulit

and sama juga bila Mummy Ayu apply kat muka Mummy Ayu
rasa best & rasa fresh
so Mummy Ayu rasa ini memang krim muka untuk kulit berminyak yang bagus!

selain dr apply every morning sebelum makeup gi keja tu
Mummy Ayu juga akan apply malam…sebelum tidur tu
Aqua Whitening Cream ni bukan saja krim siang terbaik but krim malam terbaik jugak
senang ckp memang Aqua Whitening Cream ni pelembab muka terbaik!!!
bila kita apply malam tu, kita tido
krim tu akan diserap ke dalam kulit muka kita and do they job
melembabkan, merawat, mengecilkan pori, mencerahkan, mengawal pengeluaran minyak
so that muka kita akan lebih glowing lagi
so tips utk mendapatkan kulit muka yg glowing is
pakailah Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni
nak lagi baik…pakai 2 kali sehari

 after apply Aqua Whitening Cream
muka rasa fresh, moist & ringan sgt
love sangat πŸ’•πŸ’•πŸ’•

lepas pakai Aqua Whitening Cream ni
Mummy Ayu nampak perubahan pada kulit muka Mummy Ayu
rasa lebih lembab & tak kering lagi
and ada jugak kawan2 yg tegur Mummy Ayu makin glowing
siap ckp Mummy Ayu pakai filter ke…selfie tu
ha ha ha
laju je Mummy Ayu story pasal Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
and of coz Mummy Ayu tekankan pasal moisturizer water based terbaik niand jom glowing sama2….
and now Mummy Ayu nak share ngan kawan2 blog pulak
😊😊😊

lagi satu yg buat Mummy Ayu fall in love sg
is ... bila lepas apply Aqua Whitening Cream ni
kita senang sangat nak apply makeup
sebab Aqua Whitening Cream tu dah menyerap masuk ke dalam pori pori muka
and dia x melekit kat muka
so that..nak makeup pun senang & smooth sangat 😊
and so salah satu cara nak kekal kan makeup di muka kita
is…..apply moisturizer water based macam Aqua Whitening Cream ni
and that’s why … Aqua Whitening Cream ni one of primer makeup terbaik!!!

Moisturizer Apa Yang Bagus? Macam Mana Memilih Moisturizer Terbaik?
semua orang pun nak kan kulit muka yg berseri & glowing kan
so sebelum beli apa2 produk pun
kita akan check kandungan produk yg kita nak beli tu
Krim Pelembap Muka/ Moisturizer Aqua Whitening Cream ni ada bahan2
yang boleh membantu untuk mencantikkan kulit muka kita
plus its moisturizer water baser
pelembab muka yang berasaskan air serta bahan2 natural lain

antara kandungan dlm Aqua Whitening Cream ni....
Camellia Japonica Seed Oil yg dpt meresap jauh ke dalam kulit muka kita
so that dapat mengekalkan kelembapan kulit kita
and sangat sesuai utk orang yang mempunyai kulit kering dan kulit berminyak
untuk membuatkan kulit kita lembab & segar sepanjang hari

Camellia Japonica Seed Oil  ni juga non-comedogenic which is
tidak menyumbatkan pori muka
so bila pori2 muka tak tersumbat,
automatic takde sebab la jerawat boleh terbentuk
and moisturizer ni sangat sesuai utk orang yang mempunyai kulit berminyak

dalam pelembab muka terbaik ni juga ada Niacinamide
yang boleh mengawal pengeluaran sebum/ minyak yang berlebihan
dan dapat mencerahkan tona kulit muka kita
dan juga mengecilkan pori muka yg besar

selain dr itu juga Aqua Whitening Cream ni berfungsi utk merawat & mencegah
kulit muka yang kemerahan atau pun sunburn and merawat kulit2 kita yg rosak

mcm hari tu kan Mummy Ayu gi picnic kat PD
Mummy Ayu apply Aqua Whitening Cream ni
Muka Mummy Ayu tak de pun sunburn mcm sebelum2 ni
kalau tak…sure pedih2 & mengelupas kulit muka after sehari dua tu
but dgn pelembab muka terbaik ni, alhamdulillah
tak de masalah sunburn lagi

Aqua Whitening Cream ni juga bebas dari paraben, alcohol & sulfate
 sebab tu la ia sesuai utk semua jenis kulit muka

so … no more kulit muka yang kusam
muka akan jadi  berseri & looks fresh
in sya Allah

Aqua Whitening Cream ni berfungsi sebagai pelembap,
mencerahkan kulit and  kaya dengan ekstrak herba
mcm all in one gitu kan?
just apply Aqua Whitening Cream ni…and amalkan regularly
mcm Mummy Ayu…pakai pagi sekali – sbg krim siang
and pakai sekali lagi malam sebelum tidur – as in krim malam
2 kali sehari utk dapatkan muka yg more glowing… tips utk dapatkan muka yg glowing J
kulit muka akan kekal lembab dgn moisturizer water based ni
sesuai utk semua jenis kulit
 
My very own testimony πŸ’•
Mummy Ayu sgt berpuas hati dengan
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni
and akan terus gunakan nya
and in sya Allah akan try lain2 produk dr Hansaegee ni

Mummy Ayu nya kulit x problem but 
Mummy Ayu ni jenis yg cerewet bila bab skincare ni tau
so bila ada yg suggest & bila Mummy Ayu sendiri baca
good feedback
and alhamdulillah bila Mummy Ayu sendiri dah cuba
and it’s really good

kulit Mummy Ayu jadi lebih moist & segar
 takde rasa tegang or kering lagi mcm dulu
and bila apply makeup pun rasa smooth jer and
makeup kekal lebih lama di muka
and walaupun seharian pakai
kulit still rasa lembab & fresh
bila kita dah rasa selesa, automatic akan buat kita lebih yakin
more confident utk buat tugas seharian kita
😊😊😊
Aqua Whitening Cream ni bantu mengekalkan kelembapan kulit muka
and of coz sbb tu la ianya pelembab muka yang terbaik!!!
so that Mummy Ayu harus la nak share jugak ngan kawan2 kan...
"sharing is caring"
πŸ’“πŸ’“πŸ’“

so kengkawan pun boleh check it out
selamat mencuba!!!! 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

Jemputla komen di sini...