masih meneruskan...
projek Mummy Ayu - 1 minggu 1 kuih melayu
he he he....
2 minggu lepas roti jala
minggu lepas puteri ayu
minggu ni plak .... karipap pusing
gitu kan
mula2...wat inti
buat sikit je pun
5 biji kentang
saja letak ayam banyak2 & potong besar2
so bila makan tu.terasa la ayam tu kan
siappp
sementara tunggu sejuk
layan buat kulit plak
sebab kan karipap pusing
kena la dua adunan
1 with marjerin
1 lagi with air, garam & Mummy Ayu letak minyak sikit
siapppp
let's go
x leh stop2
sbb kalau dah berenti tu..nanti malas nak mula balik
baik terus je
yg adunan with marjerin tu masukkan dlm adunan yg with air tu
dapat 5 biji je
than kena la buat teknik lipatan
sampai jadi mcm ni
1 roll tu Mummy Ayu potong 4
tu dia...layer nya
siappp
dpt la 20 biji
jadi la
dapat la buat 3-4 kali goreng
petang tu goreng
tergelap plak 1 side tu
he he he..
makan je la yer
minggu ni nak buat kuih apa la plak kan?
mcm nak buat kuih apam gula hangus
kena buat kuih2 yg Ian & Iris makan
last week wat kuih puteri ayu
dua2... x makan
sabar je la
Cantik kejadiannya. Mesti sedap ni!
ReplyDeleteKuih kaswi viral please..hahahaha...
ReplyDeletePandainya! Saya tak reti buat karipap pusing. Karipap biasa je tahu, itu pun setahun sekali nak buat pun susah. :D
ReplyDeletepandainyaaa saya tak pernah lah buat kuih karipap ni hhahah apatah lg version pusing tuuuu tp karipap pusing memang my fav!!!
ReplyDeleteTernyata ga sulit ya bahan dan cara buatnya
ReplyDeletesedapnyaaa karipap makan panas2 sambil hirup kopi😀
ReplyDeleterajin mummy ayu, karipap pusing ni renyah sikit berbanding karipan biasa tapi bila tgk hasilnya mmg berbaloi
ReplyDelete