Weekendssss..final@ Seremban

Last entry pasal last weekend
(elok la, weekend minggu nie pun dah dekat)
Hari Ahad last week
dengan jayanya
Mummy berjaya memujuk Daddy bawa
my hero gie tengok wayang
cita Ice Age 3
dengan syarat Mummy pun ikut
abis tu princess Iris cam mana?
kena tinggal ngan Tok Umi...
sian princess...nanti Mummy beli upah yer
(upah kena tinggal)
Mummy pun sebenarnya since Ian lahir
tak pernah gie tengok wayang
coz sian nak tinggal anak anak
beli CD jer
tapi kali ini sebab Ian kena ikut
but best juga
yak tak best princess kena tinggal
so gie tengok Terminal 2, MBO
tiket kul 11.45 pagi
time tu pun time tido Iris
Ian..emm suspen gak
takut dia nangis ker
tu yang Mummy kena ikut
in case dia nangis
Mummy la yang kena bawa dia kuar
excited nak tgk tv besar...
cita dinasour...
Mummy wajib posing gak...
ngan hero Mummy...IAN
Acu Ami pun ikut gak
Ian..suka sangat!
nampak cita robot
nak tengok cita robot plak
lain kali yer
(ajak akak jOjet tgk nak?)
=====
dalam wayang
mula mula dia takut gak
gelap...bunyi kuat
time iklan..bunyi helikopter la
bunyi tembak tembak
effect tak ingat la
tergezut member first time plak tu
macam nak nangis
Mummy pun gabra
kasi la dia punya favorite
puting..
hish..bikin malu aje
kata hero
tapi isap putinnnn...
janji dia diam
bila cita dah start...more better
nasib dia tak lari sana sini
habis kuat pun duduk kat atas Mummy
kasi pop corn ngan air satu...
layan...sampai abis
show dah abis..
jom balik
posing lagi
(daddy kata
"dalam wayang pun amik gambar?")
Mummy kan kaki posing..
he he he
kuar wayang
ada plak menda nie
layan la kejab
cepat!
nanti Iris ngamuk
tapi balik umah princess Mummy still tido
lega!
present for princess Iris
coz kena tinggal...
ceh..dia suka..
caterpillar
boleh nyanyi lagi tau!
"ma acih Mummy!"
(tapi Daddy yang kuar duit)
pic atas Tok Umi dokong Rifqi,
Untie Syira dokong Iris
yang dok menyelit tu...Mummy la.
petang tu, Ian tido, dia pulak yang kena tinggal
Mummy dan kaum wanita yang lain
kuar nak gie tempah baju raya
Ian kena tinggal ngan Daddy
yang nie my sis Angah, Rifqi punya Ibu,
Mummy ngan princess
plus Tok Umi (my beloved Ibu)
sian princess Mummy
kena tinggal ye tadi..
sowie yer!
Untie Syira dok posing ngan Iris
petang tu semua yang kuar anak dara
ngan mak dara
(me, angah, ibu, syira n wanie(not in pic))
kecuali..
budak debab kat atas tu
(dia baru ada blog,
mai la gi tgk blog dia)
balik dari tempah baju,
pegi expo kat senawang but
tak amik gambar pun
=====
lepas maghrib,
lepas dinner
bertolak balik ke Kuala Lumpur balik...
habis story last week
tunggu cita this week plak
ok!
nie pic my hero Ian
ngan best friend dia
uncle Apiq
he he he
muka kena tinggal
Daddy kata dia ngamuk gila
bangun tido cari Mummy takde
sian dia
tak beli upah plak coz Daddy ada
plus tak de apa nak beli for him
lain kali yer....sowie sayang!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Ian meh la ngedate..Kita tgk wayang!
    Pastu kita mkn coklat sama-sama..
    Bestttt !!

    ReplyDelete
  2. Lamanyaaaaaa tak pg tgk wayang@!~

    ReplyDelete
  3. hohoooo dak encem g tgk wayang yer.. hehee

    ReplyDelete
  4. jOjet ~ bila? di mana? bagaimana? tapi ko kena standby puting, in case dia nangis..ada berani?

    Jiji ~ macam ayu dulu gak, tapi pasal Ian, tinggal Iris plak.tapi kasi upah tau.

    aRe_uDear ~ dah besar la konon tu...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...