Miss Pisau Cukur

lagi satu novel yg dah abis baca
pun beli masa book fair hari tu
Miss Pisau Cukur
novel nie memang menarik perhatian untuk Mummy Ayu beli
1st...sbb its pink
2nd..tajuk dia..mcm best jer
and 3rd..pakcik yg susun novel tu ckp..nie top seller
so..harus la grap kan
Net pun beli novel nie
tapi tak tau la dia dah abis baca lum...
so...meh baca sinopsis..
as usual..kecik..tapi kalu klik kat pic..zoom sikit..boleh kot
or...meh baca sinopsis versi Mummy Ayu..
:-)

novel nie mengisahkan Ku Afnan....marah, benci & tak suka sgt ngan Amere, anak angkat bapa dia..Tan Sri Ku Ali
sbb dia ingat Amera ni anak perempuan simpanan bapak dia
so..dia buat mcm2...untuk kenakan Amera
bila Ku Ali dpt tahu..dia ngan kakak dia kena hukum..
mcmc2...potong elaun, kena denda
and yg paling teruk & dia marah sgt....
Ku Adnan kena pecat dr jawatan Pengurus kat compani ku Ali
so..disebabkan terlalu marah..dia sanggup bunuh Amera
and dia tau Amera memang suka & syok kat dia
tapi yg buat dia rasa bersalah sgt...time dia tembak Amera tu pun
Amera sempat ckp....dia maafkan apa saja yg Ke Adnan dah buat kat dia
sbb dia sayang sgt kat Ku Adnan

rupa2nya Ku Ali pecat Ku Adnan dr jawatan pengurus
sbb nak kasi Ku Adnan jadi pengerusi..kira naik pangkat
lagi la Ku Adnan rasa bersalah...

masa berlalu (chewah)
tetiba Ku Adnan berjumpa dgn seorang perempuan..Nurul
cantik tapi mata duitan
gila2 punya mata duitan
sanggup buat apa saja demi duit

and mcm2 la yg jadi tengah2 tu
tapi...at last....Nurul tu rupa2nya Amera
emm..mcm mana??
kena la baca...
he he he

novel nie menarik
walaupun jln cerita dia mcm pelik & tunggang langgang sikit
tapi..nak baca dan nak baca lagi
sbb nak tau ending, nak tau kenapa jadi mcm tu
so.....best la...menariks gitu...

kali kedua baca novel hasil karya Siti Nur Dhuha
1st...My Love is Playgirl..
pun mcm tu..cita tunggang langgang..tapi menariks
(emmm..ada buat review tak yer? lupa la)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. mcm best je novel nie..very colorful lg..hehe..

    ReplyDelete
  2. kene beli ni...mummy ayu da buat entri..my love is playgirl da abes baca..

    ReplyDelete
  3. Hee my friend pun beli buku ni tp beli baca nya tak. Dia beli sebab color pink je huhu :D

    ReplyDelete
  4. harus mencarik ni...aduyaii...ada lagi novel x abih baca...

    ReplyDelete
  5. Mmang best novel nie... Dh bca dah... At last diorang brsama jgak... Suami dia smpat pesan lgi... Kikis duit abg sorang aje... Sweet sngat.. Tpi yg pling kjam bla konco2 ku afnan prgi gilis ai jeff tuu.. Uish.. Kesian si jeff..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...