Alhamdulillah...dah bertudung dah princess Mummy Ayu

alhamdulillah..
the only princess & bam bam Mummy Ayu ni
dah terbuka hati nak bertudung
takde paksa2...
even Mummy Ayu siap slow talk ngan dia
awal lagi, tunggu la next year ke
but dia sendiri insist nak pakai..start dr balik bercuti hari tu

sebelum tu...ada gak la pakai tudung
masa some event
but..lepas balik kampung hari tu
asal kuar je, dia sendiri akan arrange nak pakai tudung apa
so.....here she is..new image
alhamdulilah
moga istiqomah yer sayang

Mummy Ayu mula ajar dia pakai shawl...
ada okay, ada yg emmm....
huru hara jugak la
sbb dia tak biasa kan

but balik Malaysia ari tu
untie2 dia ajar dia pakai bawal
terus dia nak bawal jer
Mummy Ayu dah lama tak pakai bawal... adoi la
kena layan dia jugak la kan
nie masa flag raising baru ni

kadang ikat ke depan..pakai mcm ring tudung tu
kadang2 ikat belakang
mana dia suka la

gi sekolah pun..
pakai tudung yer
shawl dua muka ..ok plak dia pakai
maybe sbb dah siap jahit tu kan
senang la dia pakai

so..bertambah la koleksi tudung kat rumah
kalau pakai shawl...leh la share2
ni bawal
amik bawak balik hari tu
Mummy Ayu beli...dalam 5 or 6 helai jer
color2 basic..hitam, putih, cream, blueblack, brown
and 2 helai printed

untie2 kasi...dekat nak 20 helai
bukan sorang untie....2-3 org untie kasi
beli baru lagi
emmm..berat bag ngan tudung2 dia
plus beli gak tshirt & blouse baru...yg lengan panjang
sesuai la dia nak pakai tudung kan
emmm..suka la dia

tapi ada masa dia bukak gak
mcm masa swimming
tapi kat sekolah dia pakai cap plak
emm...budak baru nak belajar kan
pelan2 la ek...

nasib baik abang Ian steady je
beli gak tshirt & kemeja baru for him
and some khakis pants...dah bujang kan
kena ada seluar lain selain dr jeans

alhamdulillah....dimurahkan rezeki utkbelikan semua ni utk anak2

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Alhamdulillah. Semoga terus istiqomah yee. 1st time masuk blog sini. Follow terus. Semoga jadi kawan ya akak hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...