Sakit gigi la pulak

semalam...
masa nak balik lunch tu
dapat call dr nurse kat sekolah
suspen gak...

Iris sakit gigi
nurse dah kasi ubat, but she did coming back..katanya
so..kena la Mummy gi tu

balik solat, makan sikit
roger boss...inform
amik grab... gi la sekolah


Iris dah stand by je tunggu kat opis dah
sign2 mana yg patut
jom balik...terus gi sepital
muka masam je...
sakit gigi..memang tak leh bawak berbincang
tunggu doktor pun..leh tahan lama gak
dah check semua, siap xtray skt
alhamdulillah..takde apa2
just gigi baru nak tumbuh, so gusi tu mcm bengkak skt
tu sbb sakit
katanya
so..just dpt ubat tahan sakit & kumur

tunggu amik ubat pun, mcm nak lelap dah
dpt ubat, teus makan

Iris memang selsema & batuk..dah 2 hari makan ubat tak ok
alang2 kat sepital tu
terus naik..check sekali
doktor baik..kasi mc 1 hari
alahai
jenuh nak adjust hari ni mana nak letak dia
tak berani plak dok sorang
nasib baik ada rumah kawan leh tumpangkan dia

balik..tapau sup utk dia
ubat dah jalan kot
baru lah nampak senyum
cepat sembuh ye sayang!!!


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. semoga cepat sembuh sakit gigi tu. aamiin :)

    ReplyDelete
  2. skait gigi memang tak boleh bincang.. hehehe..
    Alhamdulillah.. semoga cepat gigi tu keluar..

    ReplyDelete
  3. sakit gigi memang sakit yang paling ammi tak suka. memang rasa nak marah je kat semua orang.

    bagi iris kumur-kumur dengan air garam suam gak ye ayu...

    ReplyDelete
  4. sakit gigi memang meroyan jadinya. x leh tahan. sian Iris. gws sayang.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...