Mood rajin ...

weekend lepas...
kan cuti 3 hari ...long weekend
so..mood rajin masak tu...ada lah
sabtu gi pasar..beli daun pisang

ahad petang....buat kuih lepat pisang
gegeh buat ...
ni kali kedua Mummy Ayu buat
suka makan lepat pisang, 
kalau kat Malaysia...beli je
kat sini..kena la buat
buat banyak, yg makan sorang je
so..kasi la kengkawan
plus frozen kan sikit

alhamdulillah...
jadi cedap, walaupun tak cantik sgt
he he he

Isnin pagi....daun pisang ada lagi
so..nasi lemak bungkus daun pisang la
walaupun senget benget
ha ha ha
chewah... fefeeling la yer
nasi lemak basic jer...

malam semalam plak
buat stok karipap
frozen kan

Mummy Ayu kalau rajin memang suka buat karipap & frozen kan
so..kalau tak tau nak bfast apa tu, ada la karipap
senang la kan???

pagi ni....
buat cekodok udang + kukus lepat pisang ari tu
bfast kat opis ngan geng

ada burn cheese cake yg tgh viral kat Malaysia tu
alhamdulillah...selalu tgk je
dapat rasa ari ni

فَبِأَيِّ آلاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ

“Maka Nikmat Tuhan-mu yang manakah yang Kamu Dustakan’?”
syukur alhamdulillah
:-)

kengkawan dah sarapan lum? makan apa pagi ni?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. Wah.. rajinnya mummy ayu memasak..

    ReplyDelete
  2. along tak rajin nak melepat...beli jer la..hehehe...

    ReplyDelete
  3. rajinnya mummy ayu buat kuih. sedap pulak tu. ns lemak tu boleh buat jual kat sana. cantik je balut dgn daun pisang

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...