Superpark Malaysia - K.Avenue

assalamualaikum
salam khamis
good morning semua

ok..sambung cita jalan2 masa balik cuti last month tu
(tak abis lagi kan.... he he )

mcm2 plan buat..
nak gi Johor - tak jadi
nak gi Genting plak kononnya - tak jadi
nak gi KL..tido 1 malam - pun tak jadi
but..gi KL tu jadi la, cuma tak bermalam
balik hari jer
destinasi nya...
SUPERPARK MALAYSIA

yeah!!!
bukan apa
kesian kat Ian & Iris
cuti sekolah, tak ke mana pun
but..emm..balik Malaysia kot
jalan gak la tu kan
tapi..nak kasi diaorang seronok
cuti sekolah nama pun
so..here we are

jumpa tempat ni pun,
bila tgk ada one of my friend bawak anak dia gi main kat sini
emm..mcm menariks
google..ok..jom!!
Ian memang suka part lompat2 ni
and his looking forward nak ajak gi tempat yg ada trampolin ni
sesuai sgt la
kami gi berempat je
ngan Dido

harga tiket..
sbb kami gi on weekdays


harganya..RM 50 sepanjang hari
leh kuar masuk sehari tu
kalau larat main la sampai malam
ha ha ha

kalu on weekends or public holiday plak
harganya mcm kat bawah ni
ada a few session yg berlainan

plus lagi satu
wajib beli stokin khas superpark ni
grib socks katanya
no shoes of coz
kena pakai socks ni

pas tu..isi 1 borang ni
and..nayar semua
dapat gelang
yeah!! jom main

adoi la..rimas tgk Ian ngan rambut panjang dia ni
suruh pakai cap..tapi bila kat dalam ni
dia bukak gak
nak main susah plak

Iris..super excited!!!


1st of coz la nak main trampoline ni
kena tgk video..do & don'ts dulu
pas tu..baru leh main

hah...lompat puas2
suka la 
melantun2
leh kuar masuk suka2 hati la
plus kami gi on weekday..of coz la tak ramai org
ha ha ha...
suka suki la

Mummy Ayu try gak
but sbb faktor usia rasanya
bila dah kuar tu
rasa pening
so sekali je la
plus..buruk benar rasanya
he he

ada byk section
 ni panjat & swing
bila jatuh..ada foam tu

try jugak la
bila  jatuh dlm foam tu
seksa plak nak bangun..tak payah la yer
tak sesuai or me..
kasi bebudak je la

lagi satu bahagian yg Ian suka
football
kaki bila la katakan

banyak kali dia gi...
gol nya ada 3 or 4 je kot
ada patung kad board yg jaga gol
secara automatik
pandai keeper jaga sbb susah tul nak score

Iris pun cuba
ada la gol sekali
yeah!!!

selebihnya..... Ian & Dido je la



ada gak yg dlm court mcm ni

ada jaring bagai
so...tak le bola kena kat org keliling

ada basket ball  pun
ada score yg kita target
best!!
ada screen yg auto kira kan markah tu

mcm ni..kami main 4 org, 2 team
kena baling bola kat board purple tu
ada markah semua
setiap game dlm a few minutes je
but berpeluh ye...
we had so much fun!!

pas tu ada pedal car...
Dido ngan Iris ...
setiap game ada masa yg dihadkan
kena beratur sebelum main
so..semua dpt try likut giliran
but..sbb kami gi on weekday
memang tak ramai org
so..leh main lama2
and leh ulang2 main
sesuka hati

ada gak wal utk panjat2..
for kids...

and..for bigger kids

ni Dido try
Ian tak nak plak

dr segi keselamatan
memang terjamin
sbb semua bahagian ada petugas terlatih yg jaga
diaorang akan tiup wisel kalau cara kita main tu salah
or...dirasakan berbahaya
so..no worries

masa Mummy Ayu gi tu
nampak ada parents yg dro kan anaka2 diaorang je kat sini
diaorang tak masuk pun

lagi ada slide
bukan slide biasa2 ye
slide guna pelampung and leh tahan gak la tingginya

kena amik pelampung
naik atas
and

slide

Iris suka ni
banyak kali dia main
kalau weekend sure panjang beratur nak main ni kan?

ada baseball pit
leh la try pukul bola tu
but..susah nampak gayanya
see...keselamatan tu
siap glive, helemet
and of coz...ada petugas yg jaga
explain semua
bagus sgt!!!

Dido pun cuba


ada ice skating
but bukan ice la..wax katanya
so..susah & licin sgt
Ian try..but kejab je

ada bowling game



pas tu ada game ni
tak tau la apa nama

challenge kena pijak kat bahagian yg nyala lampu tu
and..point akan dikira bila betul pijak tu
nampak simple but adventure gak ni

main bola lagi

pedal car lagi
oh yer..
kami kuar lunch jab, solat semua
than masuk balik

gelang tu ok je
sbb tak ketat, tak payah bukak masa wudhu pun
and..masuk balik
sambung main sampai petang gak la
puas hati la Ian & Iris main

dlm kul 3 mcm tu
kami gerak dah
nanti leh datang lagi

oh ye..ada locker disediakan
so..semua barang2 kita..leh letak dlm locker
guna gelang tu..utk buka & tutup

so...takde la nak bawak bag bagai masa main tu

great place to hang up with family, bawak anak2 main
kalau utk teenagers pun...best lepak sini
kat Avenue K...tingkat 4 & 5
2 tingkat yer tempat mainan ni
mcm2 ada ..
ada skateboard pun,
ada flying fox.mana tah pic, ada video kat insta,
but Ian & Iris paling suka trampolin tu, slide, pedal car tu
banyak la..football pun diaorang suka
so..leh jengah webside Superpark Malaysia....for details

pas settle tu
jalan ke KLCC jab
nak tgk air pancut
takde plak
so..posing2 jab
ok dah
jom balik!!!

sempat gak

emmm...share2 tau!!!

balik tu....gi satu lagi tempat
emm..
ke mana kah???

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Wah menarik ni..tapi better pi weekdays dan bukan cuti sekolah kan....Dania x leh plak main sukan lasak at the moment..kaki retak jatuh masa camping sblom ni...

    ReplyDelete
  2. Uish best ini.. macam-macam ada.. bayaran pun tak adalah mahal sangat..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...