Tolong Tuisyenkan Hati Saya

satu lagi novel dr Syamnuriezmil
yg baru settle Mummy Ayu baca
and best sgt sgt!!!

"Tolong Tuisyenkan Hati Saya!"

abis je novel "Baka Menantu Mak Awak"
terus Mummy Ayu sambung baca ni
tgh ada mood baca la tu

cita ni lagi la..
jom baca..
blurb belakang novel

Sein..hero dlm novel ni
jatuh cinta pandang pertama gitu
ngan cikgu tuisyen anak buah dia...Shakrin

tapi ada cabaran besar
sbb Shakrin tu anak Cikgu Shaari
cikgu sekolah yg sgt antikan Sein masa sekolah dulu
Sein ni nakal sgt sampaikan digelarkan Sein Tan
mau tak dia..dia manjang mengenakan Cikgu Shaari ni masa sekolah dulu
kalau dia tau lah..Cikgu Shaari ni ada anak dara cantik, mesti dia behave
ha ha...
memang lawak la Sein ni nak beli jiwa Cikgu Shaari
semua dia buat, tak kena kat mata Cikgu Shaari

sekali..tambah gelap masa depan
bila mak Sein nak pinangkan Shakrin untuk abang Sein ...Seth
yg dah lama menduda.... pulak

selagi belum pinang
ada peluang lagi
Shakrin pulak kasi respon kat Sein
tapi tu la..Cikgu Shaari

kelakar sgt...part2 nak beli jiwa tu
serius gelak sorang2 dibuatnya
semua punchline Syam...sampai
lawak lawak

berjaya kan Sein beli jiwa Cikgu Shaari
or Sein putih mata je tgk Shakrin jadi kakak ipar dia?
as usual
kena la baca novel ni baru tau endingnya

best!!!!
★★★★★

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. wah.. novel baru Syamnuriezmil.. Antara penulis kegemaran Sha..

    ReplyDelete
  2. wah tajuk novel dia menarik. isi dalam lagilah menarik jalan ceritanya kan

    ReplyDelete
  3. Dah lama x baca novel. cam menarik je

    ReplyDelete
  4. mcm menarik.
    lebih menarik if dijadikan drama :)
    jatuh cinta dgn cikgu tuisyen hi hi hi...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...