The Change Up ~ 3 malam baru abis .....

DVD terbaru yg Mummy Ayu baru abis tegk malam tadi..
beli dah lama
tapi tak tgk2...
sekali hari selasa malam tu
tertengok plak
tapi khamis malam baru abis..
3 malam..
emmm....nak tahu kenapa..kena baca entry nie sampai abis
~~~
The Change Up
meh layan sinopsis sikit
IN The Change-Up, Mitch (Reynolds) and Dave (Bateman) were inseparable best friends,
but as the years have passed they've slowly drifted apart.
While Dave is an overworked lawyer, husband and father of three,
Mitch has remained a single, quasi-employed man-child
who has never met a responsibility he liked.
To Mitch, Dave has it all: beautiful wife Jamie (Leslie Mann),
kids who adore him and a high-paying job at a prestigious law firm.
To Dave, living Mitch's stress free life without obligation or
consequence would be a dream come true.
Following a drunken night out together,
after peeing in a fountain when lightning strikes and they switch bodies.
Mitch and Dave's worlds are turned upside down
when they wake up in each other's bodies and proceed to freak the &*#@ out.
kat air pancut nie la diaorang berdua gie 'pancut'
pas tu bangun esok pagi
dua2 dah bertukar badan
(ada persamaan dgn 17 Again, Freaky Friday & Hot Chick ~
kan semua citer tu pun bertukar badan gak..
tapi still semua pun menghiburkan)

pas dah bertukar badan tu
diaorang gie la explain kat wife Dave
mana la minat tu nak percaya
so..nak tak nak..
diaorng kena hadapinya
sbb bila diaorang nak gie 'pancut' balik kat air pancut tu,
air pancut tu dah dipindahkan
and tak tahu ke mana..kena siasat dulu
so..Dave ajar Micth untuk jadi Dave
ayah kepada 3 anak, suami kepada seorang isteri
and pekerja di law firm
emmmm...
mula2 Mitch nak give up dah
tapi dia nak buktikan dia boleh
so...dia hadapi jugak
and berjaya
Manakala Dave pun kena gak jalani hidup sbg Mitch..
and dia betul2 enjoy life dia
dia buat mcm2...yng dia tak leh buat bila dah jadi husband & ayah
gie skating, tgk wayang, jalan sana sini
tapi bila sampai bab perempuan..dia kalah
dia rasa macam curang kat isteri dia
so..memang dia tolak bab perempuan
and kebaikan dr pertukaran nie
masing2 dapat menghargai hidup masing2...
and at last...diaorang dapat gak jejaki air pancut tu
and nak gie la 'pancut'
nak tahu kat mana??
air pancut tu dah dipindahkan ke tengah2 sebuah shopping mall
nak tak nak..
diaorang kena gak 'pancut'
ha ha ha..
and at last
semuanya kembali normal..
best.....best..best..
lawak sgt...

tapi...3 malam baru abis tengok..
sbbnya...tgk sikit...tertido
sambung sikit lagi esoknya..pun tak abis..dah tertido
bukan sebab boring
tapi sbb keletihan..
nanti nak tgk lagi
dari mula sampai abis...
layan...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. tgk sampai 3 malam...???nampak sgt mummy ayu keletihan...klo baca novel tu mau novel terletak elok atas muka tu..kikiki..pasni nak g cari cete ni lah...mcm best jek

    ReplyDelete
  2. mcm best je crite die...mesti lawak kan

    ReplyDelete
  3. hehehehhehe mcm kelakar jugak citer nie..ayu nak tanyak..ayu tempah ker layout ayu nie, ena rasa mcm nak tukar kulit blog ena tu tapi tak tahu siapa blh buatkan..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...