dah dekat kul 12 malam....

nie cita & pic sabtu malam
hampir tengah malam la lebih tepatnya..
tengok jam kat dapur tu
5 minit lagi kul 12 tengah
dapur pun dah gelap...
kat depan..
aik....dah siap dah meja
macam ada tetamu nak dtg
ada lemang & rendang daging
and ada sandwich ayam
also made by me....
:-)
tu...di sebalik tabir
tetamu2 nya...
kat rumah parents Mummy Ayu
memang bila raya haji..diaorang kan buat
takbir raya dari rumah ke rumah....
melayu tak ramai kat taman tu
so..diaorang kan gie rumah2 yg join tu la..
malam tu ada 15 orang
so..15 rumah la
and rumah parents Mummy Ayu tu
rumah yg terakhir
so...bila rumah yg terakhir
diaorang akan buat tahlil ringkas....
tu yang Mummy Ayu & Ibu
buat hidangan pun yg ringkas2..
sbb dah rumah last kan..
confirm dah makan mcm2..
Ayah Mummy Ayu kata
malam tu..2 buah rumah hidang laksa,
ada mee hoon, ada ketupat dan macam2 lagi..
so..Mummy Ayu ngan Ibu siapkan sandwich jer..
plus lemang & rendang
yg kek tu..saja je Mummy Ayu packing kan
leh dibawak balik
:-)
selamba je snap sekeping time diaorang tengah tahlil tu
time takbir tu..sayu je rasa
ye la..dgr life takbir...
yg tepi tu berkopiah putih
adik Mummy Ayu no 4
and yg sebelah dia tu..Ayah...
Daddy..lum balik dr kerja
and yg lain..
dah..zzzzzz
Ian & Iris pun
tapi tetiba je Iris bangun
tu dia..
bam bam Mummy
marah sebab org amik gambar dia time tak comel tu
he he he..
muka...marah jer..
and...sempat sekali lagi
time diaorang tengah makan..
semua pun makan sikit2 jer
tgk pakcik baju purple tu
dah tengok jam...
nak balik la tu...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. hehe..bam bam iris yg cumel n manjer..tetiba jer teringin nk mkn sandwic ituu :)

    ReplyDelete
  2. Iela ~ :-)

    Tihara ~ yum yum..senang je buat tu..

    ReplyDelete
  3. bestnye kan..ade org dtg takbir..sayu ase..huhu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...