Positif ke negatif?????

sowie..
sbb lambat update
ye la..ngan boss lagi
lari ke sana sini
dah la still tak sihat
:-(
tapi .what to do..
so....sambung citer..
Mummy Ayu sendiri pun suspen gie kinik semalam
ye la....dah one month lambat cik 'P' tu
so.....gie kinik balik keja semalam
mula2 ..cakap.
flu. & rasa nak demam
so..check..demam sikit..
tekak ok..
pas tu doc pun mula buat list nak kasi ubat
sekali Mummy Ayu cakap
"saya dah lewat sebulan nie doctor"
emmm...
"anak yg kecik nie berap tahun?"
"3 tahun doc.."
"ok..kita check urine yer"
so...
lagi la suspen..
check..
and tunggu lagi
sbb ada patient lain plak
and masuk balik bilik doc
and result nya...
v
v
v
v
v
belum lagi..
"tapi....kalu sampai ujung bulan nie lum datang jugak, kena check lagi yer
and ubat yg saya bagi nie, kalu mengandung pun leh makan"
so.....
just dapat ubat demam & ubat selsema jer
tak de folic acid yer...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

14 comments:

  1. hehe, kita pon ngah suspend..sebulan dh cik p tak datang menjengah..aiyooo

    ReplyDelete
  2. ala..x per la..usaha tangga kejayaan..hehehehe..best kan kalau positif..i ni jer..bila la nak bertemu jodoh...umur makin meningkat..dapat sorang cukup la..

    ReplyDelete
  3. hormon tak betul la tu...ya dulu 3 ke 4 bulan tak datang P,tapi tak prgnant2 pun....

    ReplyDelete
  4. Intan pon rasa sbb hormon tak balance. Tapi kan who knows maybe kali nie pregnancy test lambat pick up ur 'pregnancy hormone'...tup tup...test sekali lagi positive gitu. Kun fa ya kun, insya'Allah :)

    ReplyDelete
  5. will be..Insyaallah..Amin..kasi meriah lagi mak buyung sekalian..hee~

    ReplyDelete
  6. hehehehhe klu ader bby bestnya iris akan ada adik nnti

    ReplyDelete
  7. blm ada rezeki lagi tu....takpe tunggu hujung bulan ni dulu ye...

    ReplyDelete
  8. kalau sebulan x datang sure ada 2line kan sebab jarak lambat tu..before ni ayu ada kes lambat gak tak?..takut penyakit lain yg dtg pulak..apa2 pun kalau dah rezeki dapat cium bau baby apa salahnya kan heheh

    ReplyDelete
  9. mekchu terus ke entry sebelum2 sbb konpem mummy_ayu ada update punya.. dah sedikit frust nih...

    tp tak mustahil line tu x nmpk lagi kan.. tggu hujung bulan ni ok dan get well soon..

    ReplyDelete
  10. takpe..keep trying...hehehe...:D

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...