Amir Minah Macho

satu lagi novel..
dah selamat dah Mummy Ayu abis baca
jangan tak caya, novel nie...
semalam kat opis Mummy Ayu dapat..
and semalam kat opis gak Mummy Ayu abis baca
wah..punya la takde keja
J
tapi bukan curi tulang tau
sbb ..
boss takde
so..keja kurang la
just jawab tipon, amik msg
daftar surat2
yg penting..Mummy Ayu kena ada kat meja,
so..bila ada surat ot tipon masuk..Mummy Ayu ada
tu yg leh nyambil layan novel tu..

so..novel nie sama gak ngan novel tadi
pinjam kat adik opis tu
(stok novel Mummy Ayu dah abis dah...semua pun dah abis baca)

Amir Minah Macho
keluaran Alaf 21
hasil karya Ummu Wafa

sinopsis kat belakang novel


and of coz
sinopsis versi Mummy Ayu
Amir/ Amira....seorang gadis yg lasak
bekerja sbg mekanik kat bengkel Paksu dia...

satu hari dia jumpa ngan Ariel..hero dlm novel nie
seorang anak org kaya but sgt rendah diri,
pakai pun keta Volkswagen lama jer
walaupun dia mampu beli keta yg canggih
mula2 Ariel ingat Amir nie lelaki
but dia mcm dah terminat jer walaupun baru sekali jumpa
tapi bila dah 2,3 kali jumpa baru dia tau
Amir nie perempuan yg baik walaupun berpewatakan kasar
and..dia makin suka and makin suka
so...macam sepadan jer la..
Amir..pelik & Ariel pun pelik

but lain plak kisah ngan family masing2..

Mak Milah..mak kepada Amir nie
punya la marah kat Amir sbb pakai macam lelaki
and kasar semua
tanpa pesetujuan Amir nie,
Mak Milah dah setuju nak jodohkan Amir ngan Mail, anak ketua kampong
of coz la Amir melenting & tak setuju
but..sbg anak yg baik, dia ikut gak

dlm masa yg sama dia mula bercinta ngan Ariel
sbb masing2 dah sama suka kan

Pn. Hasni..mak kepada Ariel..lain plak kisahnya
sbg isteri kepada businessman berjaya
dia of coz la pantang pada taraf & status
and bila dia dapat tau Ariel ngan Amir..of coz la bangang 100 %

and ada gak kisah lain dlm familyAmir & Ariel nie

but tiba2 bila Amir dah bersedia berubah jadi Mira
seorang gadis yg sopan & bertudung semua
dia pun dah stuju nak berkahwin ngan Mail & lupakan Ariel
satu kemalangan menimpa Mira & Mira meninggal
cedih sgt

tapi......sebenarnya bukan Mira yg meninggal, org lain
emm..mcm mana leh jadi mcm tu?
and...siapa yg kawin dgn Mira?
kena la baca novel nie kalau nak tau

novel nie..best, ayat2 yg simple
dan dalam novel nie banyak diselitkan tentang pengetahuan agama Islam
banyak sgt & sangat bagus
syabas kepada penulis sbb tulis novel yg best & baik mcm nie!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. rajinn ...sempatlak membaca novel. CA ni tak sempat2 je rasa ngan masa yang ada ...

    ReplyDelete
  2. ayu bg tau jea la saper yg mati..confirm ana tak baca pun

    ReplyDelete
  3. Tertarik pulak dengan novel ni heheh :D

    ReplyDelete
  4. mcm best ni. tp still x bekesempatan nk mmbaca lately..bz baby..study..charity xtvt etc etc..sob sob sob

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...