Cinta Untuk Disewa

Satu lagi novel..pun dah abis baca
And
Novel nie pun satu hari jer abis baca kat opis
J
And..cita nie pun best sgt..

Cinta Untuk Disewa
Hasil karya Lynn Dayana
Keluaran Alaf 21

Sinopis kat belakang

And of coz..
Synopsis versi Mummy Ayu

Anis Sofea..seorang ala2 doctor cinta la.
Dia buat part time tolong orang selesaikan permasalahan cinta
But dia sendiri pun ada masalah cinta

1st..dia suka ngan kawan baik dia...Iskandar
But Iskandar tak tau & tak pilih dia
And.....Iskandar selamat pun kawin ngan pilihan hati dia
L
Sian Anis Sofea
Kenal pulak ngan Kamal
“He is amazing!”
Kamal nie pun suka gak ngan Anis Sofea
But..
Masalahnya..
Kamal ni kena bertunang ngan pilihan keluarga dia...Maryam
Anis nak tarik diri but Kamal macam kasi harapan pulak
Kasi bunga, tunggu depan ruamh dia tengah malam
Makin la Anis suka
But....lepas Maryam meninggal..
Muncul pulak Izrin..which is ada sejarah silam & ada kena mengena dengan Kamal juga

Time tu..muncul plak Asyraf..
Asyraf nie baik sgt, romantic, caring, funny.....
and dia pun suka ngan Anis
But Anis tak suka pun kat dia
But Asyraf nie tak putus asa

Mcm2 jadi..
Sampai la ke tahap ada org cuba nak bunuh Anis sbb suruh dia jauhkan diri dr Kamal
Wah...mcm Gerak Khas dah nie

And...semua pun risau
Kamal & Asyraf..masing2 jaga Anis
Siapa pilihan Anis?
Siapa yg nak bunuh Anis?
Emm...
Kena la baca novel nie kalau nak tau apa ending nya

Novel nie best.
Ayat yg simple & senang difahami
Jalan cerita pun sempoi...
Best la!!

PS:- sowie sbb Mummy Ayu buat synopsis tak pernah abis
Sbb takut la..ada yg tengah baca or nak baca novel nie
Sekali Mummy Ayu cerita sampai abis..
Tak best la kan
Sowie ek..


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...