Flight ~ best!!!

dalam busy2 weekend lepas.
sempat lagi Mummy Ayu layan 1 cita nie..
memang cita nie Mummy Ayu nak tgk sgt sbb waktu tgk cita Twilight hari tu
tgk preview cita nie..best giler..
nak tgk wayang...tak terttengok pun
so..layan DVD jer la...
cita....Flight
lakonan mantap...Denzel Washington
(memang suka tgk filem2 lakonan Denzel nie)
cita nie basically...memang cita pasal Denzel jer...
dlm cita nie, dia pegang watak sbg pilot
wah..bukan main segak lagi
tapi....kalau tgk dvd...awal2 lagi dah sensored
sbb....starting jer...Denzel dlm bilik hotel ngan sorang perempuan....naked
emmm..nasib baik Mummy Ayu tgk sorang...(mlm sabtu tu...bebudak dah tido)
tapi sayang nya....Denzel nie sorang yg kaki minum plus amik dadah gak
pagi sebelum dia nak bawak kapal terbang tu..selamba jer amik dadah..
than dlm flight pun...selamba dia jer campur arak ngan fresh orange (cover line kan)
and..tetiba...
flight dia buat hal....
tapi..walaupun dia dah minum & dibawah pengaruh dadah..
dia berjaya kawal kapal terbang tu
walaupun..
kena bawak kapal terbang terbalik
ha.....time nie memang gempak giler
real la mat salih buat kan?
and..kapal terbang tu berjaya landing....tak terhempas
and......
pilot & co pilot pun selamat..tak mati
and..yg mati cuma 6 orng drp 102 penumpang
cayalah..
but Denzel still ada problem
bila diaorang dpt tau dr result darah dia..ada alcohol & drugs
so...siasatan dibuat..
amik lawyer semua
rupa kapal terbang tu bila diaorang rebuilt balik...
teruks kan?
heroin dlm cita nie?
hah..nie dia
tak tau la sapa nama
dia nie pun ada problem gak ngan dadah
diaorang jumpa kat sepital
but lepas dah kuar sepital
diaorang keep in touch and ter'couple' plak
but..heroin nie dah berubah
but Denzel jer tak berubah
so..heroin nie tinggal kan Denzel
watak dia tak banyak sgt pun
banyak cita pasal Denzel jer la..
and..ending cita nie..
Denzel kena bicara
and.....
emm..kena jatuh hukuman ke tak?
apa hukuman yg dia terima?

he he he..
tak leh la cita..
kena la tgk sendiri
sbb cita nie..memang berbaloi la tgk
best!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. aku ada tgk gazet aritu..mmg nmpk best..dh la time tu aku nk naik flight outstation sabah..ngeri gk..hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...