Pelakon Cinta & Mr. G

review novel lagi dan lagi
sekarang..memang mood baca novel..hari2 baca novel
plus stok novel pun ada..
memang layan la..
novel kali nie...adik kat opis tu punya
kita org memang selalu tukar2 novel,
mana yg Mummy Ayu beli...Mummy Ayu akan kasi tau dia
so..dia akan beli novel yg lain
pas tu..kami tukar2 baca la
J
 
novel ~ Pelakon & Mr. G
keluaran Penulisan2u
hasil karya Anabella

sinopisi belakang novel................

and sinopis versi Mummy Ayu..of coz 
1st Mummy Ayu dapat....Mr. G..apa tu?
georgeous? 
gedik? 
gila?
rupa2nya...
Mr. Gay
ops...........

Tengku Marylin Myacella aka Mary..heroin dlm novel  nie
dapat cabaran....RM 2 juta untuk ubah Mr. G kepada lelaki normal
emmm.....
so..dia pun terima cabaran tu
walaupun dia tak kisah sgt bab bayaran tu sbb dia memang dah kaya pun
but sbb dia nie memang suka bab cabaran2 nie..

Mr. G aka Syed Zakuan Zafran
seorang lelaki kacukan bermata biru
yg cukup perfect..hencem, macho, badan tough
tapi sayangnya...'gay'

so....bermula la operasi Mary menggoda Zafran
yg sudah tentunya bukan mudah

Mary & Elma....cuba mcm2 cara
but Zafran tak layan pun
sehingga la satu hari...
selepas terjadinya satu peristiwa
Zafran mula menunjukkan minat gak kpd Mary
and time tu Mary plak serba salah
antara cabaran ataupun cinta
and..Mary tak sure yg dia betul 2 cintakan Zafran
sbb dalam hati dia masih ada Arwah Adam...bekas kekasih dia
and time tu jugak Mary baru tau yg Zafran nie dah tunggu cinta dia selama 7 tahun...
sejak Arwah Adam hidup lagi
cuma time tu..Mary tak pernah perasan dgn kehadiran Zafran

but bila masing2 dah sure..
tiba2..satu rahsia terbongkar...yg membuatkan Mary marah sgt & tertipu
sbb Zafran rupanya bukan la Mr. G
tapi cuma pura2 untuk mendapatkan cinta Mary

pulak dah...

pujuk punya pujuk......
baru la Mary maaf kan...
plus mary pun jelous sbb Wawa asyik mengendeng jer ngan Zafran

pas tu..happy..diaorang pun kawin
but......tak abis lagi
baru berapa bulan kawin
terjadi plak satu kejadian yg membuatkan Mary mengamuk sekali lagi
Zafran & Wawa
apa jadi????
Mary melarikan diri ke luar negara selama 2 tahun

lepas 2 tahun...dia balik
hah..lepas tu?
bolehkah dia memaafkan Zafran?
betul ker Zafran bersalah?
and adakah perkahwinan mereka masih boleh diselamatkan?

kena la baca novel nie
novel nie best, ayat yg simple, jalan cerita pun..menariks..
tak bosan baca
nama watak2 dlm novel nie...best2
and watak2 dlm novel nie..semua watak2 org kaya tu
best la!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

Jemputla komen di sini...