You're Beautiful

Dah lama & dah banyak drama korea yg Mummy Ayu dah abis tengok
Tapi lum buat review lagi kat sini
So..hari nie..Mummy Ayu share 1 dulu ke..
Cita nie...dah lama
And Mummy Ayu pun dah lama abis tgk
But tak buat2 lagi
So...
Meh layan je la ek..
Rasa nya ramai pun dah tgk & ramai pun yg suika cita nie..
 
You’re Beautiful
 
Cita nie best sgt plus OST dia pun best sgt
Semua lagu2 dlm cita nie...semua pun best2
And....sbb Mummy Ayu tgk cita
Terjatuh minat plak ngan hero cita nie....

Jang Keun Suk atau dlm cita nie dia pegang watak..Tae Kyung
Hero la of coz....
 
Ok..cita nie mengisahkan Park Shin Hye nie..heroin dlm cita nie..
Memegang watak sbg Mi Nyu seorang sister pelatih..
Tiba2 didatangi seorang lelaki yg mintak dia gantikan tempat abang kembar dia...Mi Nam

Untuk join satu group nie...ANJELL

Mi Nyu ingat sekejab jer..
Rupanya sebulan.

So....Mi Nyu pun bertukar la jadi Mi Nam
Yg tau rahsia nie cuma Manager Ma...kawan Abg kembar dia nie ngan make up artis diaorang..Nuna

Tapi.....
Satu hari.....Tae Kyung nie dpt tau plak rahsia dia
So...kantoi la
Tapi pas dah bincang2..Tae Kyung sutuju simpan rahsia nie
And sbb hero nie jer yg tau Mi Nam nie sebenarnya perempuan
Mi Nam lagi rapat & selesa ngan Tae Kyung nie
Sampai la dia pun terminat la ngan hero nie...
(sapa tak minat kan)
Walaupun Tae Kyung ala2 kejam, kasar, sombong, berlagak, suka buli
Semua yg tak baik la...Mi Nam suka gak
Dlm masa yg sama...
Sorang lagi ahli group tu..
Shin Woo lakonan Jeong Yong Hwa
(encem gak nie)

Dia nie...tetiba jer dapat tau Mi Nam nie perempuan
Mcm mana dia tau...ntah la
Sbb dlm tiba2..dia mcm bersikap pelindung kepada Mi Nam nie..
Byk tolong cover kan, tlg ceria kan Mi Nam
Pendek kata...dia syok la kat Mi Nam nie....
Sampai satu hari tu..dia sikit lagi bongkarkan rahsia yg dia dah tau Mi Nam nie perempuan

Tapi..sbb Tae Kyung gak la...rahsia tu still rahsia
Sian kat Shin Woo nie sbb shin Woo nie baik
But nak buat mcm mana....Mi Nam memang suka kat Tae Kyung

 Sorang lagi ahli group ANJELL nie...
Jeremy lakonan Lee Hong Ki
Dia nie mcm gila2, happy go lucky, mcm budak2 sikit la


But dia pun suka gak Mi Nam nie walaupun dia tau Mi Nam nie lelaki
Tapi...bila semua dah tau yg Mi Nam nie perempuan
Semua pun terang2 la kata suka kat Mi Nam nie
Boleh?

Org jahat dlm cerita ..takde
But
Yg tukang kacau nya..
1st...pelakon nie...Hye Yi

Dia nie pun suka gak ngan hero
But bila tau hero suka kat or lain
Dia mcm tak puas hati la
And bila dia dapat tau rahsia Mi Nam nie
Plus hero suka kat Mi Nam
Lagi la dia buat kacau

And sorang lain..
Mak hero..
Dia nie penyanyi zaman lama la
Mak hero nie mcm ignore kat hero sejak kecil lagi
Sbb dia kata sbb dia lahirkan hero la dia kehilangan cinta dia
Which is.....mamat yg buat lagu untuk dia
Nak jadikan cerita mamat penulis lagu tu ialah..
Bapak kepada Mi Nam
And..mak hero nie kira mcm perampas kepada mak Mi Nam

Mcm complicated sikit la kat situ
And..bila masing2 tau sejarah silam parents diaorang

But at the end..
Of coz la happy ending

Cita nie best sangat2..
Plus lagu2 dlm cita nie best
Memang best la!!!

Mummy Ayu pun dah tgk 2,3 kali dah cita nie
best!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. tq..ehhh, terperasan plak..hahaha

    rase mcm penah tertgk cite nie sbb time tuh hie umah sape tah dieorg bukak..;)

    ReplyDelete
  2. adik yana layan habis ceta korea ni..yana layan jugak tapi masa terhad...teringin nak tengok tapi tak kesampaian lagi...

    ReplyDelete
  3. mmg best
    tapi kesian kat 2nd hero huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. suke giler cite ni..sumer lagu dalam drama ni org donlod..

    ReplyDelete
  5. cite heartstring pun best..hero die second hero cite ni & heroin plak heroin cite ni..mmg best & lagu2 ost pun mmg best..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...